Το “Σινεμά ο Παράδεισος” ξαναζεί στο Γαλάτσι

Μισθοί που καθημερινά μειώνονται. Λογαριασμοί και αμέτρητες οικονομικές υποχρεώσεις. Για να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές δυσκολίες, οι κάτοικοι συγκροτήματος πολυκατοικιών στο Γαλάτσι, έφτιαξαν το δικό τους “Σινεμά ο Παράδεισος.”

Έτσι, το καλοκαίρι, ένας από τους ενοίκους, ο 60χρονος Γιώργος, σκέφτηκε να υλοποιήσει μια μορφή κοινωνικοποίησης λίγο διαφορετική από τις συνηθισμένες. Θυμήθηκε τις εποχές που οι παππούδες και οι γιαγιάδες έβγαζαν τα τραπεζάκια τους στη γειτονιά και γίνονταν όλοι μια παρέα μιλώντας για τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους, ότι τους στενοχωρούσε και ότι τους έδινε χαρά. Γι αυτό το λόγο ξεκίνησε τη δημιουργία μιας αίθουσας κινηματογράφου.

Οι προβολές προγραμματίστηκαν να γίνονται κάθε Τετάρτη στις 20.00, σε έναν κοινόχρηστο χώρο στο Γαλάτσι. Η πρωτοβουλία βρήκε την αποδοχή όλων των ενοίκων πολύ σύντομα. Οι περισσότεροι, μαζεύονται τις Τετάρτες είτε για να δουν κάποια ταινία είτε για να δουν το αγώνα. Ο καθένας φέρνει ότι έχει από το σπίτι του και όλα μοιράζονται σε όλους. Ποπ κορν, αναψυκτικά και ότι άλλο διαθέτει το κάθε σπίτι.

Κι αν νομίζετε ότι οι συναντήσεις των Γαλατσιωτών διακόπτονται το χειμώνα που η μέρα γίνεται πιο μικρή και ο καιρός αλλάζει, κάνετε λάθος. Οι προβολές θα συνεχιστούν κανονικά. Κάνοντας λίγο καλύτερη την καθημερινότητά τους και δίνοντας την αύρα μιας άλλης εποχής που πολλοί από τους νεότερους μπορεί να μην ζήσαμε, αλλά όπως όλα δείχνουν παραμένει ζωντανή ακόμα και σήμερα, αυθεντική όπως και τότε.