Οικονομική στήριξη σε φιλανθρωπικές οργανώσεις

Μια ξεχωριστή προσφορά πραγματοποίησε η τράπεζα HSBC, η οποία στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής προσφοράς προχώρησε σε χριστουγεννιάτικες δωρεές σε Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς επιλέγοντας αντί εταιρικών χριστουγεννιάτικων Δώρων, να ενισχύσει οικονομικά το Ίδρυμα Προστασίας & Αποκατάστασης Παιδιών & Νέων με Νοητική Υστέρηση “Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ”, Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση “ΕΣΤΙΑ” και το Σωματείο Φροντίδας Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις “MDA Ελλάς”.

Με τα χρήματα των δωρεών το ίδρυμα Θεοτόκος προμηθεύτηκε πετρέλαιο θέρμανσης, η Εστία προσέλαβε γυμναστή και ηθοποιό-εμψυχωτή για τα προγράμματα και εργαστήρια των παιδιών για ένα χρόνο και το MDA Ελλάς χρηματοδότησε το θεατρικό εργαστήρι ενηλίκων.

Παράλληλα η τράπεζα συμμετείχε για άλλη μια χρονιά στo πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου HSBC με τίτλο “Future First” και υποστήριξε τα “Παιδικά Χωριά SOS” με την ενέργεια “Toy Drive”, όπου οι εργαζόμενοι του τραπεζικού ομίλου κατάφεραν να συγκεντρώσουν πάνω από 50 κούτες με παιχνίδια, βιβλία, τρόφιμα και ρουχισμό τα οποία θα δοθούν μέσω των Παιδικών Χωριών SOS σε άπορες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα.

Στο ίδιο πλαίσιο πραγματοοποιήθηκε χριστουγεννιάτικο Bazaar στα κεντρικά γραφεία της HSBC, όπου οι εργαζόμενοι της HSBC Ελλάδος κλήθηκαν να φέρουν οτιδήποτε θα μπορούσε να πωληθεί σε ένα παζάρι, όπως στολίδια και κεριά, έργα ζωγραφικής και βιβλία, CDs και DVDs, γλυκά, μπισκότα, μαρμελάδες, και άλλα. Η HSBC φέτος τριπλασίασε το ποσό που συγκεντρώθηκε και το παρέδωσε στον “Σύνδεσμο Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδος” (www.trag.gr).

Όπως δήλωσε και η Τόνια Πέτροβιτς, Communications Manager, HSBC Ελλάδος, “Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που καταφέραμε για άλλη μια φορά να ενισχύσουμε το έργο Μη Κυβερνητικών Οργανισμών ειδικά σε αυτή τη συγκυρία που διανύουμε. Σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε και με νέες δραστηριότητες Κοινωνικής Υπευθυνότητας αποδεικνύοντας έμπρακτα τη φιλοσοφία του Ομίλου και των αξιών που τον διέπουν”.