Δωρεάν ξεναγήσεις στην πόλη των Χανίων

"Γνωρίζω και σέβομαι την πόλη μου. Ταξίδι στην ιστορία, στα σοκάκια, τις μνήμες και τα χρώματα της πόλης των Χανίων", ονομάζεται το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων στην παλιά πόλη αλλά και σε άλλα σημεία υψηλού πολιτιστικού-τουριστικού ενδιαφέροντος των Χανίων που υλοποιεί, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο δήμος σε συνεργασία με επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς του πολιτισμού και του τουρισμού.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την Κυριακή 10 Μαρτίου και θα πραγματοποιείται κάθε Κυριακή έως το τέλος Μαΐου, με ώρα έναρξης κάθε ξενάγησης στις 11 το πρωί. Κατά τη διάρκεια των τριών αυτών μηνών θα πραγματοποιηθούν 11 συνολικά ξεναγήσεις σε αξιοθέατα και μουσεία που βρίσκονται κυρίως στην παλιά πόλη των Χανίων.

Σκοπός του πογράμματος, είναι να δώσει την ευκαιρία στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες, να περιηγηθούν και να γνωρίσουν την ιστορία, τα μνημεία και τον πολιτισμό της πόλης ενώ η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι ελεύθερη για όλους, με απαραίτητη προϋπόθεση όμως την έγκαιρη δήλωση συμμετοχής, προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιοτική παροχή της υπηρεσίας ξενάγησης.