Πληρώστε το μάθημα του παιδιού σας όχι με χρήμα…με χρόνο!

Πόσο σημαντική είναι η διαχείριση του χρόνου; Για τους κατοίκους των Εξαρχείων φαίνεται πως είναι αρκετά σημαντική. Γιατί η τράπεζα χρόνου, την οποία έχουν ιδρύσει και λειτουργούν, αυτό ακριβώς πραγματεύεται την ύπαρξη ελεύθερου χρόνου για την εξυπηρέτηση του συμπολίτη μας.

Θα αναρωτηθείτε βέβαια τι μπορεί να είναι μια τράπεζα χρόνου. Ο τρόπος λειτουργίας της και η φιλοσοφία της είναι πολύ απλός. Διαθέτετε μία ώρα την ημέρα και το επάγγελμά σας είναι καθηγητής γαλλικών; Κάνετε μάθημα στο παιδάκι του γείτονα κι εκείνος με τη σειρά του κάποια στιγμή οφείλει να σας το ανταποδώσει. Την ημέρα που δεν θα προλάβετε να μαγειρέψετε, εκείνος θα αναλάβει να το κάνει για να σας διευκολύνει.

Ίσως να πείτε κατά πόσο μπορεί να τηρείται με συνέπεια όλη αυτή η διαδικασία. Κι όμως το κίνημα κατοίκων Εξαρχείων που ίδρυσε την τράπεζα “Συν Χρόνω”, καταγράφει λεπτομερώς τις ώρες και τις υπηρεσίες, έτσι ώστε να μη χάνεται ούτε λεπτό!

Οδηγίες προς ναυτιλομένους :

Μεταβατική διαδικασία πραγματοποίησης συναλλαγών στο ''συν χρόνω''

Βήμα 1ο: Συμπλήρωση αίτησης νέου μέλους (για όσους δεν έχουν ακόμη συμπληρώσει αίτηση).

Βήμα 2ο: Ηλεκτρονική επικοινωνία στη διεύθυνση [email protected] στην οποία ζητείται η προσφερόμενη υπηρεσία ή τηλεφωνική επικοινωνία στο 6980403447

Βήμα 3ο: Σε περίπτωση ηλεκτρονικού αιτήματος αποστέλλεται απάντηση εντός 24ων ωρών με πληροφορίες για το μέλος/η το οποίο/α προσφέρει/ουν την υπηρεσία. Αντίστοιχα, σε περίπτωση τηλεφωνικής επικοινωνίας, δίνονται άμεσα οι σχετικές πληροφορίες, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 19.00-22.00.

Βήμα 4ο: Ακολουθεί η επικοινωνία μεταξύ των συναλλασσόμενων.

Βήμα 5ο: Μετά την πραγματοποίηση της συναλλαγής επιβεβαιώνεται η ολοκλήρωση της υπηρεσίας από τους δύο εμπλεκόμενους επικοινωνώντας με την Ομάδα Διαχείρισης (βήμα 2ο) η οποία χρεώνει και πιστώνει αντίστοιχα τους συμβαλλόμενους. Ενημερωμένη λίστα των προσφερομένων υπηρεσιών στέλνεται κάθε Παρασκευή στα μέλη της Τράπεζας Χρόνου αλλά μπορείτε να την βλέπετε και εδώ.

Τέλος για να τροποποιήσετε ή να συμπληρώσετε τις προσφερόμενες και ζητούμενες υπηρεσίες που έχετε δηλώσει στην αίτηση εγγραφής θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την Ομάδα Διαχείρισης (2ο βήμα).

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή πρόβλημα μπορείτε να στέλνετε mail στο: synxronw@ gmail.com