Πάρκο αποκλειστικά για σκύλους και ζωόφιλους

Επειδή τη δόξα μπορεί πολύ να τη μίσησαν, τη σκυλίσια ζωή όμως, ουδείς, το πάρκο σκύλων θα γίνει το ιδανικό καταφύγιό της μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης μετά από αίτημα μιας ομάδας ζωοφίλων της περιοχής, που κατατέθηκε τον περασμένο Αύγουστο στην Υπηρεσία Πρασίνου, ξεκίνησε πρόσφατα τις εργασίες στον χώρο, που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Πόντου με Μικράς Ασίας, κάτω από το γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Οι ζωόφιλοι, που συγκέντρωσαν υπογραφές και κατέθεσαν την πρόταση τους στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, εξηγώντας τους λόγους που επιδιώκουν τη δημιουργία του. Για να δείξουν την αγάπη τους και για το περιβάλλον και για τα ζώα προχώρησαν μάλιστα στον εθελοντικό καθαρισμό του.

Οι περισσότεροι ζωόφιλοι, που πηγαίνουν με τα ζώα τους στο συγκεκριμένο πάρκο, αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Είναι αυτό που λέμε διαρκώς υπεύθυνοι κηδεμόνες ζώων συντροφιάς.

Μάλιστα πριν από μερικούς μήνες κάλεσαν στον πάρκο τον κτηνίατρο Ηλία Κορσαββίδη για να τους ενημερώσει σχετικά τις πρώτες βοήθειες που μπορούμε να παρέχουμε στο ζώο τους, εάν έχει φάει δηλητηριασμένη τροφή.