Στην κορυφή του κόσμου το νέκταρ της Κρήτης

O συνδυασμός της ποικιλίας Κοτσιφάλι και Μανδηλαριά, οι ευδοκιμούν στην κρητική γη, προσφέρουν ένα σπάνιο κρασί, το οποίο προκαλεί αίσθηση ακόμα και στους πιο απαιτητικούς οινογνώστες.

Το κόκκινο κρητικό κρασί, της Κρήτης αναδείχτηκε το δεύτερο καλύτερο στον κόσμο, σύμφωνα με την κορυφαία κριτικό οίνου στον κόσμο, Jancis Robinson η οποία παρουσίασε στους Financial Times τη λίστα με τα 100 καλύτερα κόκκινα κρασιά της χρονιάς.

Η συγκεκριμένη κριτικός προέβη στη δοκιμή περισσότερων από 1.000 κόκκινα κρασιά και ξεχώρισε το Μιράμπελο 2010 από τα Πεζά της Κρήτης λόγω των ποικιλιών Κοτσιφάλι και Μανδηλαριά.

Με βάση τα όσα αναφέρει στο άρθρο της η Robinson “oι ποικιλίες αυτές της Κρήτης, δίνουν ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό κρασί, με αρώματα δάφνης χωρίς να είναι υπερβολικά γλυκό. Όχι ιδιαίτερα έντονο, αλλά σύνθετο, ξεχωριστό και ενδιαφέρον”.