To λιμάνι του Ηρακλείου ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου

Σε μία περίοδο που έχουμε μεγάλη ανάγκη την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και τη διαφήμισή του εκτός ελληνικών συνόρων, το λιμάνι του Ηρακλείου τα κατάφερε!

Κέρδισε το δεύτερο βραβείο στον διαγωνισμό για το Λιμάνι της Χρονιάς 2012 (Port of the Year 2012), στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής έκθεσης κρουαζιέρας “Seatrade Med 2012”, που φέτος πραγματοποιήθηκε στη Μασσαλία, από το διεθνές περιοδικό κρουαζιέρας Seatrade insider.

Το λιμάνι του Ηρακλείου βρέθηκε στους 3 τελικούς διεκδικητές, ανάμεσα σε 70 λιμάνια, κυρίως, εξαιτίας των καινοτομιών που εφάρμοσε το 2012, όσο και λόγω της πρωτοποριακής διαδικασίας του Home Port, που υλοποιεί σε συνεργασία με τη μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρας στην Ευρώπη, Costa Crociere και τον κρατικό αερολιμένα Ηρακλείου, Νίκος Καζαντζάκης.

Οι άλλοι δύο τελικοί διαγωνιζόμενοι, ήταν το λιμάνι κρουαζιέρας τής Νέας Υόρκης, που πήρε το πρώτο βραβείο, και το λιμάνι τής Καρθαγένης, που πήρε το τρίτο βραβείο.

Το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος τού Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, Γιάννης Μπρας, σε τελετή που έγινε την Τρίτη στη Μασσαλία, ενώ δήλωσε ότι “η Ελλάδα μπορεί ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, να έχει θετικά νέα που όλοι να είναι υπερήφανοι”.