“Θεσσαλονίκης Φιλέματα”, δωρεάν γεύματα στη συμπρωτεύουσα

Άνθρωποι που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τα βασικά. Που στερούνται ακόμα και το φαγητό. Κι όμως 30 εστιάτορες της Θεσσαλονίκης έρχονται να δείξουν ένα διαφορετικό πρόσωπο. Αυτό της ανθρωπιάς, σε μία προσπάθεια να προσφέρουν στήριξη σε αυτές τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Η δράση “Θεσσαλονίκης Φιλέματα”, εξασφαλίζει τη διατροφή 60 απόρων που μένουν στην περιοχή της Τριανδρίας.

Οι καταστηματάρχες της περιοχής αποφάσισαν να συμμετέχουν μετά από πρόσκληση του δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την προσπάθεια.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη Καλυψώ Γούλα, η υλοποίηση της δράσης “Θεσσαλονίκης Φιλέματα” στηρίζεται στην κοινωνική προσφορά 30 επιχειρήσεων εστίασης της πόλης, οι οποίες έχουν αναλάβει την προετοιμασία και την παρασκευή γευμάτων -μία ημέρα το μήνα καθεμιά τους- για τις άπορες οικογένειες. Το γεύμα διανέμεται κατά τις μεσημβρινές ώρες με τη βοήθεια εθελοντριών.

Ο δήμος της συμπρωτεύουσας απευθύνει πρόσκληση και σε άλλους επιχειρηματίες της εστίασης, να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα, έτσι ώστε να μπορούν όσοι το έχουν ανάγκη να γίνουν αποδέκτες αυτής της σημαντικότατης προσφοράς.