Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από 19 έως 21 Οκτωβρίου

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις το τριήμερο 19 έως 21 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσει η ιατρική ομάδα εθελοντών της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων σε συνεργασία με το Σύλλογο Καππαδοκών-Μικρασιατών Κρήτης σε τρία χωριά του νομού Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο Τεφέλι την προσεχή Παρασκευή, στο Αρκαλοχώρι το Σάββατο και στο Ασήμι την Κυριακή.

Όλες οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται από τις 09:00 έως τις 14:00.

Η δράση γίνεται στο πλαίσιο ιατροκοινωνικού προγράμματος σε συνεργασίας με το Σύλλογο Καππαδοκών - Μικρασιατών Κρήτης και τις εξετάσεις θα πραγματοποιούν γιατροί καθηγητές.

Το προσωπικό των ιατρών των εξετάσεων θα περιλαμβάνει αγγειοχειρούργο, οδοντίατρο, ωτορινολαρυγγολόγο, ορθοπεδικό, οφθαλμίατρο και χειρουργό.

Οι εξετάσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι οι εξής:

Κλινική εκτίμηση από γιατρό παθολόγο (πνεύμονες, καρδιά, μέτρηση αρτηριακής πίεσης), από χειρουργό και αγγειοχειρουργό (εκτίμηση κοιλίας, ψηλάφηση-ακρόαση αρτηριών και με χρήση μηχανημάτων doppler αγγείων), εξέταση από ωτορινολαρυγγολόγο, εξέταση από οφθαλμίατρο, εξέταση από οδοντίατρο και εργαστηριακό έλεγχο με μέτρηση χοληστερίνης, προσδιορισμό τριγλυκεριδίων, προσδιορισμό σακχάρου αίματος και γενική ούρων.

Επίσης, θα γίνει καταγραφή φαρμάκων και έλεγχος των χορηγουμένων φαρμάκων των ατόμων που θα προσέλθουν για να εξεταστούν.

Δωρεάν εξετάσεις και στο Καρπενήσι το προσεχές Σάββατο

Στο μεταξύ, αντιπροσωπεία γιατρών του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και του Ευαγγελισμού θα επισκεφτούν το Σάββατο 20 Οκτωβρίου το Καρπενήσι για να εξετάσουν δωρεάν τους δημότες.

Ανάμεσα στις ειδικότητες των γιατρών θα είναι :ωτορινολαρυγγολόγοι, ψυχίατροι, ενδοκρινολόγος, γναθοχειρούργοι, αγγειοχειρούργοι, θωρακοχειρούργοι, νευροχειρούργοι και ψυχολόγος.

Οι εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου θα γίνονται από τις 17:00-20:00.