Δωρεάν ρούχα για άπορους

Μερικές προσπάθειες που γίνονται, αποδεικνύουν ότι ο καλός Σαμαρείτης δεν είναι πρόσωπο μόνο της ευαγγελικής παραβολής. Κι αυτό γιατί στην πλατεία Καραϊσκάκη, λειτουργεί ένας χώρος, όπου όλοι οι σύγχρονοι Σαμαρείτες μπορούν να προσφέρουν τα ρούχα που δεν χρειάζονται.

Πρόκειται για ένα φιλανθρωπικό κατάστημα με την ονομασία “Ταβιθά”, το οποίο συγκεντρώνει ρούχα σε καλή κατάσταση, τα οποία προέρχονται από δωρεές, συμπολιτών μας που δεν τα χρειάζονται. Όπως λένε οι υπεύθυνοι του κοινωνικού καταστήματος, τα παλιά μας ρούχα, που δεν τα φοράμε πια και καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο στη ντουλάπα μας μπορούμε να τα διαθέσουμε σε κάποιον άλλο που τα χρειάζεται περισσότερο.

Το κατάστημα λειτουργεί μόνο για να παραλαμβάνει ρούχα, παπούτσια, κουβέρτες και παιχνίδια και από εκεί και ύστερα αναλαμβάνει τη διάθεσή τους. Την όλη προσπάθεια υποστηρίζουν προσφέροντας τις υπηρεσίες τους, επτά εθελοντές, οι οποίοι πηγαίνουν καθημερινά κάποιες ώρες τις ημέρας. Για να μπορέσει να παραλάβει κάποιος ρούχα, δεν χρειάζεται να το αποδείξει εγγράφως. Όπως λένε οι άνθρωποι που διαχειρίζονται την προσπάθεια, η κοινωνική αποστολή, όπως είναι η δική τους δεν έχει περιορισμούς, αν και δεν συμβαίνει ποτέ να πάει κάποιος που δεν το έχει πραγματικά ανάγκη.

Όσο για το όνομα του καταστήματος προέρχεται από την Αγία Ταβιθά (Ταβιδά στα συριακά σημαίνει ζαρκάδι), μία απόστολο που έραβε χιτώνες και τους πουλούσε. Με τα χρήματα που συγκέντρωνε βοηθούσε τους φτωχούς και όσους άλλους το είχαν ανάγκη.

Ωράριο λειτουργίας Ταβιθά

Δευτέρα - Παρασκευή, 8.30 - 13.30 εκτός αργιών και εορτών

Διεύθυνση και τηλέφωνα επικοινωνίας 

Ακομινάτου 23 (Πλατεία Καραϊσκάκη), Τηλ.: 210.5240.070