Μπαστούνια θα τα βρουν δάσκαλοι και καθηγητές από τη νέα χρονιά

Σκληρή και απαιτητική θα είναι η νέα σχολική χρονιά για τους εκπαιδευτικούς, τόσο της πρωτοβάθμιας, όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Εκτιμήσεις του υπουργείου Παιδείας φέρεται να κάνουν λόγο για λειτουργία των δημόσιων σχολείων το Σεπτέμβριο με 13.000 λιγότερους δασκάλους και καθηγητές!

Οι επιτελείς του υπουργείου καταστρώνουν σχέδια επί χάρτου για την αναπλήρωση των ωρών που "δε βγαίνουν", βάσει του καταρτισμένου ωριαίου προγράμματος και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η αύξηση του ωραρίου διδασκαλίας κατά δύο ώρες επαρκεί.

Χαρακτηριστικό της... χαώδους κατάστασης που επικρατεί είναι ότι οι 6.000 εκπαιδευτικοί που συνταξιοδοτούνται, δε θα αντικατασταθούν και επίσης, δε θα προσληφθούν και 7.000 αναπληρωτές, όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Από τους εκπαιδευτικούς που θα συνταξιοδοτηθούν, 3.500 βρίσκονται στη δευτεροβάθμια και 2.500 στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Εκτός από τους εκπαιδευτικούς που θα μείνουν εκτός σχολείου, θα υπάρξουν και αρκετοί μόνιμοι, οι οποίοι θα μετατεθούν υποχρεωτικά -σύμφωνα με τον νέο νόμο- είτε σε σχολεία της ίδιας περιφέρειας είτε σε άλλες περιοχές της χώρας, όπου θα υπάρχει ανάγκη.

Σε αυτό το εξαιρετικά δύσκολο τοπίο που διαμορφώνεται εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, θα πρέπει να προστεθούν και οι μηδαμινές προσλήψεις σε μόνιμο προσωπικό.