ΜΑΤ στη Νομική για να μη γίνει κατάληψη

Ο πρύτανης Θεόδωρος Φορτσάκης επιχείρησε να κλείσει με την Αστυνομία τη Νομική Σχολή για να αποτρέψει την κατάληψη που αποφάσισαν οι φοιτητές στις γενικές συνελεύσεις της Τετάρτης.

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση έξω από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, για την αποτροπή της κατάληψης ενόψει του εορτασμού του Πολυτεχνείου.

Λίγο μετά τις 22:00 της Τετάρτης, τέσσερις κλούβες και επτά διμοιρίες των ΜΑΤ αναπτύχθηκαν έξω από τη Νομική και την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το πρωί της Πέμπτης οι αστυνομικοί βρίσκονται ανεπτυγμένοι έξω από τις πόρτες του νέου αλλά και του παλιού κτιρίου της Νομικής.

Άλλωστε, η απόφαση του Φοιτητικού Συλλόγου της Νομικής για κατάληψη του Ιδρύματος, ενόψει του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου προκάλεσε την κινητοποίηση της Πρυτανείας και με αίτημά τους προς την ΕΛ.ΑΣ, αποφασίστηκε να αναπτυχθούν έντονες αστυνομικές δυνάμεις.

Μέτρα περιφρούρησης έχουν ληφθεί και για άλλα ιδρύματα όπως η ΑΣΟΕΕ, με το φοιτητικό Σύλλογο να έχει προγραμματίσει για σήμερα Γενική Συνέλευση.

Τα μέτρα περιφρούρησης της ΕΛ.ΑΣ στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα αναμένεται να ενισχυθούν τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη πληροφόρηση, με κορύφωση την παραμονή και ανήμερα της επετείου για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

(φωτογραφία αρχείου)