Όσα θέλετε να γνωρίζετε για τις σπουδές σας σε δημόσια ΙΕΚ

Διευκρινίσεις εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού προσανατολισμού για τις εξετάσεις πιστοποίησης των αποφοίτων  των ΙΕΚ. Ο  Οργανισμός προχώρησε σε αυτή την κίνηση καθώς δέχθηκε μεγάλο αριθμό ερωτημάτων αναφορικά με τη διαδικασία υποβολής των Αιτήσεων συμμετοχής .

Πληρωμή εξετάστρων

Η πληρωμή των εξετάστρων πρέπει να διενεργείται αποκλειστικά με τους ακόλουθους τρόπους:

1. Μέσω του Δικτύου Καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας.
2. Μέσω του Internet Banking της Εθνικής Τράπεζας επιλέγοντας την ομάδα συναλλαγών «Πληρωμές» και στη συνέχεια ακολουθώντας τα βήματα:

  • «Θέλω να πληρώσω»,
  • «Οργανισμός», 
  • «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ», 
  • «Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. – Είσπραξη παραβόλων εξετάσεων Ι.Ε.Κ.».

Αποστολή δικαιολογητικών

Επίσης σε συνέχεια της από 22.07.2014 Ανακοίνωσης του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., το Δ.Σ. του Οργανισμού αποφάσισε ότι θα γίνεται δεκτή η υποβολή της Αίτησης σε έντυπη μορφή και των δικαιολογητικών των υποψηφίων για συμμετοχή στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ., 1ης Περιόδου 2014, εκτός της αποστολής μέσω εταιρίας ταχυμεταφοράς και με αποστολή μέσω ταχυδρομείου με την ένδειξη «συστημένο», υπό την προϋπόθεση ότι ο κλειστός φάκελος θα φέρει σφραγίδα ταχυδρομείου με καταληκτική ημερομηνία την 01.08.2014 και 05.08.2014 αντίστοιχα για κάθε κατηγορία υποψηφίου, όπως ορίζεται στην αρχική ανακοίνωση.

Κατά τα λοιπά ισχύουν όσα ορίζονται στην αρχική ανακοίνωση.

Ι. Ειδικότητα «Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων και Μοτοσικλετών».

Α. Οι υποψήφιοι της ανωτέρω ειδικότητας οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς το Θεωρητικό Μέρος των εξετάσεων και δεν έχουν ξεκινήσει την εξέταση του Πρακτικού Μέρους (Οχήματα: Α, Β,C, D & CE) προκειμένου να συμμετάσχουν στις Εξετάσεις Πιστοποίησης υποβάλουν Αίτηση με την ένδειξη «συμπληρωματική» και συνδέονται στο Σύστημα Υποβολής Αιτήσεων – Δηλώσεων με τα στοιχεία των υπαρχόντων (παλαιών) εξετάστρων, συμπληρώνοντας τα στοιχεία των υπαρχόντων (παλαιών) εξετάστρων, επισυνάπτοντας επιπλέον τα φωτοαντίγραφα αποδεικτικού καταβολής των εξετάστρων τα οποία έχουν καταβάλει στο παρελθόν.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αιτήσεις στις οποίες δεν επισυνάπτονται τα αποδεικτικά καταβολής εξετάστρων απορρίπτονται.

Β. Οι υποψήφιοι της ανωτέρω ειδικότητας οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει την εξέταση του Πρακτικού Μέρους (Οχήματα: Α, Β, C, D & CE), προκειμένου να συμμετάσχουν στις Εξετάσεις Πιστοποίησης υποβάλλουν:

  • Αίτηση με την ένδειξη «συμπληρωματική»,
  • καταβάλλουν εκ νέου εξέταστρα μόνο για το όχημα στο οποίο απέτυχαν,
  • συνδέονται στο Σύστημα Υποβολής Αιτήσεων – Δηλώσεων με τα στοιχεία της νέας κατάθεσης εξετάστρων,
  • συμπληρώνουν στην αίτηση τα στοιχεία των υπαρχόντων (παλαιών) εξετάστρων για τα οχήματα στα οποία δεν έχουν εξεταστεί, επισυνάπτοντας επιπλέον τα φωτοαντίγραφα αποδεικτικού καταβολής των εξετάστρων τα οποία έχουν καταβάλει στο παρελθόν για τα οχήματα στα οποία δεν έχουν εξεταστεί. 2

*{πχ. εξεταζόμενος ο οποίος απέτυχε στο όχημα Β καταβάλλει εξέταστρα μόνο για το όχημα Β και επισυνάπτει αποδεικτικά καταβολής των οχημάτων Β (νέα καταβολή), C, D & CE (παλαιές καταβολές)}.

Γ. Οι υποψήφιοι της ανωτέρω ειδικότητας οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει την εξέταση του Πρακτικού μέρους (Οχήματα: Α, Β, C, D & CE), της περιόδου 2009 Α–Β και 2010 Α, επειδή διεκόπη, δεν υποβάλλουν νέα αίτηση για συνέχιση της εξέτασης και θα ενημερωθούν από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις προκειμένου να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη περίοδος.

Σε περίπτωση αποτυχίας σε κάποιο από τα οχήματα θα δοθεί με νέα ανακοίνωση η δυνατότητα υποβολής νέας αίτησης για συμμετοχή στην εξέταση του Πρακτικού Μέρους 1ης ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014.

ΙΙ. Μεταφορά Εξετάστρων

Οι υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων συμπεριλαμβανομένης και της ειδικότητας «Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων και Μοτοσικλετών», οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην 1η εξεταστική περίοδο 2014, και των οποίων έχει γίνει δεκτή η αίτηση από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. για τη μεταφορά εξετάστρων στην αμέσως επόμενη εξεταστική περίοδο, και προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής της Αίτησης θα πρέπει προηγουμένως να αποστείλουν με ηλεκτρονικό μήνυμα στα εξής e-mail: [email protected] και

[email protected] τα ακόλουθα στοιχεία:

1. Ονοματεπώνυμο υποψηφίου

2. Αριθμός Αίτησης που του έδωσε το σύστημα.

Ή εναλλακτικά:

1. Ονοματεπώνυμο υποψηφίου

2. Όνομα πατρός

3. Εξεταστική περίοδος

4. Ειδικότητα

ΙΙΙ. Κατάθεση Εξετάστρων

Α. Στην περίπτωση που ο υποψήφιος έχει κάνει μία κατάθεση για το ποσό των εκατό (100) ευρώ που αντιστοιχεί στα εξέταστρα για εξέταση στο Θεωρητικό και στο Πρακτικό Μέρος, και ως εκ τούτου έχει ένα (1) αποδεικτικό κατάθεσης εξετάστρων, κατά τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής Αίτησης επιλέγει και το Θεωρητικό και το Πρακτικό Μέρος. Στη συνέχεια στον Πίνακα Συμπληρωματικών Στοιχείων συμπληρώνει το ποσό των εκατό (100) ευρώ και τα στοιχεία του αποδεικτικού κατάθεσης (αριθμός εγγραφής και ημερομηνία κατάθεσης ) μόνο στο Θεωρητικό Μέρος

Β. Όσοι υποψήφιοι έχουν προβεί σε κατάθεση μέσω του Internet Banking της Εθνικής Τράπεζας κατά τις ημέρες 21.07.2014, 22.07.2014 και 23.07.2014, παρακαλούνται να αποστείλουν άμεσα ηλεκτρονικό μήνυμα στο εξής e-mail: [email protected], προκειμένου να τους χορηγηθεί ο αριθμός εγγραφής για την είσοδο στο Σύστημα Υποβολής Αιτήσεων – Δηλώσεων.

 

Καλόγηρος Βασίλειος