Οδηγίες για τη μετακίνηση των διαθέσιμων εκπαιδευτικών

Σε οδηγίες προς του εκπαιδευτικούς με δεύτερο πτυχίο που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και επιθυμούν να μετακινηθούν σε μια άλλη θέση σε διεύθυνση πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προχώρησε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Οι εκπαιδευτικοί καλούνται μέχρι και τις 2 Ιανουαρίου να καταθέσουν στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την αίτηση στην οποία θα αναγράφουν τους φορείς στους οποίους επιθυμούν να μεταταχθούν σημειώνοντας και τη σειρά προτίμησης.Επίσης θα καταθέσουν και τυχόν δικαιολογητικά τα οποία δεν περιλαμβάνονται στα προσωπικά τους μητρώα. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν το σύνολο των θέσεων με την προϋπόθεση ότι έχουν τα απαιτούμενα προσόντα.

Δείτε: Οι πίνακες με τους διαθέσιμους του Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Όσοι δεν υποβάλλουν αίτηση ή καταθέτουν αίτηση στην οποία δε συμπληρώσουν κάποιον φορέα ή υποβάλλουν αίτηση – υπεύθυνη δήλωση με περιορισμένο αριθμό θέσεων και τελικά δεν καταλαμβάνουν κάποια από τις θέσεις προτίμησής τους (μετά την ολοκλήρωση της προβλεπόμενης διαδικασίας αποτίμησης προσόντων) επειδή σε αυτές διατίθενται υπάλληλοι που συγκεντρώνουν μεγαλύτερο αριθμό μορίων, παραμένουν σε διαθεσιμότητα, μέχρι τη λήξη του προβλεπόμενου χρονικού διαστήματος των οκτώ (8) μηνών

Το ΑΣΕΠ θα καταρτίσει πίνακες με βάση τα μοριοδοτούμενα κριτήρια που προκύπτουν από τα τυπικά προσόντα του υπαλλήλου, τη διοικητική εμπειρία, τον τρόπο εισαγωγής στη δημόσια διοίκηση όπως φαίνεται στους ακόλουθους πίνακες για την κατηγορία ΠΕ/ΤΕ αναλυτικές πληροφορίες για τη μοριοδότηση μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στο έγγραφο (κατεβάστε το εδώ) του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης:

Α. Υποβολή Αιτήσεων-Υπευθύνων Δηλώσεων Συμμετοχής

Οι ως άνω υπάλληλοι καλούνται να υποβάλουν στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στο οποίο κατείχαν οργανική ή προσωποπαγή θέση εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα πέντε (15) ημερών από τη δημοσίευση της υπ’ αριθμ. 6/2013 Ανακοίνωσης του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δηλ. μέχρι και την 2.1.2014 :

α) Αίτηση-Υπεύθυνη
Δήλωση στην οποία θα δηλώσουν τους φορείς στους οποίους επιθυμούν να μεταταχθούν/μεταφερθούν καθορίζοντας τη σειρά προτίμησης και

β) τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, για την αποτίμηση προσόντων και τα οποία (δικαιολογητικά) τυχόν δεν περιλαμβάνονται στα προσωπικά τους μητρώα.
Επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν το σύνολο των διαθέσιμων θέσεων (ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας προσωπικού από αυτήν που κατείχαν όταν τέθηκαν σε διαθεσιμότητα) υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν τις προϋποθέσεις και κατέχουν τα τυπικά απαιτούμενα προσόντα του αντίστοιχου κλάδου.

Τονίζεται ότι για τη μετάταξη σε θέση κλάδου ανώτερης κατηγορίας κατά τη διαδικασία κινητικότητας ο υπάλληλος δεν εμπίπτει στον περιορισμό της οκταετίας (παρ. 2 άρθρου 70 του ν.3528/2007).
Διευκρινίζεται ότι ο υπάλληλος είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την επιλογή των θέσεων προτίμησης. Για το λόγο αυτό, σημειώνεται ότι:

Υπάλληλοι που :
α) δεν υποβάλλουν αίτηση – υπεύθυνη δήλωση για τη μετάταξη,

β) υποβάλλουν αίτηση – υπεύθυνη δήλωση χωρίς να αναγράψουν καμία θέση προτίμησης και

γ) υποβάλλουν αίτηση – υπεύθυνη δήλωση με περιορισμένο αριθμό θέσεων και τελικά δεν καταλαμβάνουν κάποια από τις θέσεις προτίμησής τους (μετά την ολοκλήρωση της προβλεπόμενης διαδικασίας αποτίμησης προσόντων) επειδή σε αυτές διατίθενται υπάλληλοι που συγκεντρώνουν μεγαλύτερο αριθμό μορίων, παραμένουν σε διαθεσιμότητα, μέχρι τη λήξη του προβλεπόμενου χρονικού διαστήματος των οκτώ (8) μηνών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν το έντυπο της αίτησης με κωδικό ΜΜ.ΠΕ.1 με τις ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ