Προφυλακιστέος ο πρώην διοικητής του Τ. Α. Αγίου Παντελεήμονα

Την πόρτα της φυλακής περνάει και ο πρώην διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα. ο οποίος είχε συλληφθεί τη Δευτέρα από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, κατηγορούμενος ότι επί χρόνια συνεργαζόταν με τη Χρυσή Αυγή.

Σε βάρος του 52χρονου άνδρα σχηματίσθηκε δικογραφία για κατάχρηση εξουσίας, κατοχή και εμπορία όπλων, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, νόθευση κατ’ εξακολούθηση, λαθρεμπορία, ξέπλυμα χρήματος και άλλα αδικήματα. 

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην διοικητής παρέπεμπε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής πολίτες που πήγαιναν να καταγγείλουν προβλήματα με αλλοδαπούς, ενώ υποβάθμιζε καταγγελίες αλλοδαπών για ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος τους, απειλώντας τους παράλληλα με απέλαση.

Στα σπίτια του αξιωματικού της ΕΛΑΣ στην Αθήνα και την ιδιαίτερη πατρίδα του στα Γιάννενα, βρέθηκαν πολλά όπλα, χρήματα κι άλλα πειστήρια, μεταξύ των οποίων και ποσότητα ναρκωτικών. 

Πιο συγκεκριμένα βρέθηκαν 718 γραμμάρια κάνναβης, μετά από έρευνα αστυνομικών της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, στο πατρικό σπίτι του συλληφθέντα στα Ιωάννινα. 

Για την ίδια υπόθεση έχει συλληφθεί η υποψήφια Βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή Θέμις-Ευαγγελία Σκορδέλη, εναντίον της οποίας έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για πλαστοπροσωπία, παράνομη κατοχή πυρομαχικών και παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας και σήμερα οδηγείται στο Αυτόφωρο.

Ακόμη έχουν ήδη συλληφθεί μία 52χρονη και ο 60χρονος σύζυγός της, συνταξιούχος αστυνομικός, που φέρεται ως συνεργάτης του αστυνομικού υποδιευθυντή.