Ξένιος Δίας: “Μαϊμού” οι προσαγωγές των μεταναστών

Αμφισβητούνται τα αποτελέσματα της επιχείρησης "Ξένιος Δίας". Ένα χρόνο μετά την έναρξη του προγράμματος, κρατητήρια, κέντρα φιλοξενίας μεταναστών, αλλά και το Τμήμα Αλλοδαπών έχουν γεμίσει ασφυκτικά από προσαχθέντες και πλέον δεν υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενείας άλλων.

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, κ. Αντώνης Λιακόπουλος, αποκαλύπτει, μιλώντας στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", ότι "οι αλλοδαποί που συλλαμβάνονται μπαίνουν από τη μία πόρτα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και βγαίνουν από την άλλη, με αποτέλεσμα να πιάνουν τους ίδιους και τους ίδιους σε εβδομαδιαία βάση".

Σύμφωνα με τον κ. Λιακόπουλο, "οι αστυνομικοί που κάνουν τις λεγόμενες "σκούπες", κάθε μία ή κάθε δύο ημέρες πηγαίνουν με λεωφορεία στα Αστυνομικά Τμήματα, παίρνουν τους προσαχθέντες από τις επιχειρήσεις και τους μεταφέρουν στην Ανάβυσσο, όπου και τους απελευθερώνουν".

"Όλα γίνονται με προφορικές εντολές και το μόνο που φαίνεται είναι το δελτίο κίνησης του λεωφορείου της Αστυνομίας", προσθέτει.