Εξιχνιάστηκαν τέσσερις επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών

Φως έπεσε σε τέσσερις επιθέσεις που έγιναν σε βάρος αλλοδαπών σε διάφορες περιοχές της Αττικής και εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και το αντίστοιχο Γραφείο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.

Επίσης, οι αστυνομικοί για τις επιθέσεις αυτές συνέλαβαν έναν 20χρονο άνδρα, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, οι επιθέσεις αυτές έγιναν στις 10 Σεπτεμβρίου 2012 στη Μεταμόρφωση και οι υπόλοιπες στις 22 Σεπτεμβρίου 2012 σε Ηράκλειο, Λυκόβρυση και Μεταμόρφωση Αττικής.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο νεαρός:

1) Στις 10/9/2012, στις 20.30, εισήλθε, μαζί με άλλους οκτώ άγνωστους δράστες, μέσα σε  κουρείο ιδιοκτησίας αλλοδαπού, στην οδό Γκινοσάτη 47 στη Μεταμόρφωση και επιτέθηκαν σε δύο αλλοδαπούς υπαλλήλους, υπηκόους Πακιστάν και σε έλληνα πελάτη, τραυματίζοντας με αιχμηρό αντικείμενο τον πελάτη και έναν από τους υπαλλήλους. Επίσης, έριξαν μέσα στο κατάστημα μια αυτοσχέδια βόμβα μολότοφ, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές.

2) Στις 22/9/2012, στις 19.50, μαζί με άλλους δύο άγνωστους δράστες επιτέθηκαν με μαχαίρι σε δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Πακιστάν, σε στάση λεωφορείου στη Λεωφόρο Ηρακλείου στο Ηράκλειο Αττικής, τραυματίζοντας σοβαρά τον έναν στη θωρακική χώρα και αφαιρώντας του χρήματα και προσωπικά αντικείμενα.

3) Την ίδια ημέρα στις 20.15, στην περιοχή της Λυκόβρυσης, επιβαίνοντας μαζί με άλλους δύο άγνωστους δράστες σε Ι.Χ.αυτοκίνητο, ανέκοψαν την πορεία μοτοσικλέτας, στην οποία επέβαιναν δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, με αποτέλεσμα αυτή να ανατραπεί. Στην συνέχεια, αφαίρεσαν την μοτοσικλέτα, η οποία τελικά βρέθηκε στις 27/9/2012, ολοσχερώς καμένη στην περιοχή της Μεταμόρφωσης.

4) Την ίδια ημέρα στις 20.50, στην οδό Ερμού στη Μεταμόρφωση, μαζί με άλλους άγνωστους δράστες, επιβαίνοντες σε Ι.Χ. αυτοκίνητο και μοτοσυκλέτα, επιτέθηκαν με μαχαίρι σε τρεις αλλοδαπούς, υπηκόους Πακιστάν, που κινούνταν πεζή και τραυμάτισαν  δύο από αυτούς (τον έναν σοβαρά στη θωρακική χώρα), ενώ τους αφαίρεσαν και  προσωπικά τους αντικείμενα.

Ο 20χρονος κατηγορείται, κατά περίπτωση, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, εμπρησμό, βαριές σωματικές βλάβες, ληστεία και παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό των υπολοίπων δραστών συνεχίζεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητηθεί από την Εισαγγελία να εγκρίνει τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του 20χρονου προκειμένου να εξακριβωθεί εάν εμπλέκεται και σε άλλες επιθέσεις σε βάρος μεταναστών.