Έρευνα για τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου

Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος 24 αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να διερευνηθούν οι τυχόν πειθαρχικές ευθύνες για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους, κατά τη διάρκεια των χτεσινών επεισοδίων στο κλειστό του Ελληνικού, διέταξε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Ο αγώνας για τον τελικό του Κυπέλλου στο μπάσκετ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό (επικράτησε 81-78 και πήρε το τρόπαιο) και τον Ολυμπιακό διεκόπη για περίπου μία ώρα, λόγω επεισοδίων στα μέσα της δεύτερης περιόδου, και με εντολή των διαιτητών απομακρύνθηκαν οι οπαδοί και των δύο ομάδων από τις εξέδρες του Ελληνικού.

Εξαιτίας των επεισοδίων τέθηκε σε διαθεσιμότητα και ο επικεφαλής για την τήρηση των μέτρων τάξης Ταξίαρχος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τα έκτροπα που σημειώθηκαν βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που συγκάλεσε σήμερα ο Νίκος Δένδιας, στην οποία συμμετείχαν στελέχη από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στην ανάγκη εφαρμογής στην πράξη της εκπεφρασμένης βούλησης της πολιτείας για πάταξη της βίας στους αθλητικούς χώρους, ώστε να μην επαναληφθούν σκηνές σαν αυτές που είδε το πανελλήνιο, μέσω της τηλεοπτικής μετάδοσης.

“Σκηνές με τις οποίες”, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, “όχι μόνο αμαυρώνεται το αθλητικό ιδεώδες αλλά και τραυματίζεται η διεθνής εικόνα της χώρας μας”.