Συνέλαβαν ζωοκλέφτες με όπλα στην κατοχή τους

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης η αστυνομική επιχείρηση, που εξελίχτηκε από το πρωί της ίδιας ημέρας, στην ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης.

Η αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο πλαίσιο των στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την πρόληψη της ζωοκλοπής και της παράνομης οπλοκατοχής.

Αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου και της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης πραγματοποίησαν εκτεταμένους ελέγχους σε οικίες, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και λοιπούς βοηθητικούς χώρους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν δέκα ημεδαποί ηλικίας από 24 έως και 55 ετών, για παραβάσεις διατάξεων Νόμων "Περί Όπλων" (παράνομη οπλοκατοχή) και για παράβαση των διατάξεων σχετικά με τα ποίμνια.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: τρία κυνηγετικά όπλα (δίκαννα), μία σπάθα, ένα μαχαίρι επιβίωσης, ένα (1) κυνηγετικό όπλο τύπου Flobert και δύο κυνηγετικά όπλα στα οποία είχε αφαιρεθεί ο μειωτήρας.

Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.