Πρώην σύμβουλος του ΕΟΤ κατηγορείται για τέσσερα κακουργήματα

Πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας ειδικός σύμβουλος του πρώην γραμματέα του ΕΟΤ, συνελήφθησαν από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. και εις βάρος τους έχει ήδη ασκηθεί δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα απάτης από κοινού και πλαστογραφία μετά χρήσης, ενώ ο ειδικός σύμβουλος κατηγορείται και για υπεξαίρεση προς την υπηρεσία.

Όπως ανέφερε σε ρεπορτάζ του ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, οι πέντε συλληφθέντες φέρονται να στήνουν εταιρείες-φαντάσματα, και στη συνέχεια να στέλνουν από τον ΕΟΤ διαταγές πληρωμών προς αυτές τις εταιρείες.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, τα στοιχεία γύρω από την υπόθεση άρχισαν να αποκαλύπτονται όταν ο ειδικός σύμβουλος του πρώην Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ, Νίκου Καραχάλιου, πήρε παράτυπα στο γραφείο του το μπλοκ επιταγών. Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, μία γυναίκα εμφανίστηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος, ζητώντας να εισπράξει μία επιταγή του ΕΟΤ, ύψους 147.000 ευρώ. Η τράπεζα ζήτησε επιβεβαίωση από τον Οργανισμό για τη συναλλαγή, όμως ο ΕΟΤ διέταξε την τράπεζα να μην προχωρήσει τη διαδικασία.

Η συγκεκριμένη επιταγή αφορούσε ξενοδοχείο στη Σύρο, όμως στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων ήρθαν σε επαφή με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν υπήρχε καμία εκκτεμής οφειλή του ΕΟΤ απέναντί του.