Έκρυβε όπλα στη στάνη του

Για ζώα έψαχναν και όπλα βρήκαν. Εξιχνιάστηκε η υπόθεση ζωοκλοπής των εκατόν εβδομήντα προβάτων που διαπράχθηκε το βράδυ της 20 προς 21 Δεκεμβρίου στην περιοχή Ροδάκινο του Δήμου Αγίου Βασιλείου, με δράστη 46χρονο κτηνοτρόφο από το Ρέθυμνο, ο οποίος στη στάνη του είχε κρυμμένα όπλα.

Όλα ξεκίνησαν από την καταγγελία της Παρασκευής για τη ζωοκλοπή από τον 27χρονο κτηνοτρόφο που παραβιάστηκε το ποιμνιοστάσιό του.

Η αστυνομική έρευνα για να βρεθούν τα πρόβατα, οδήγησε τις αρχές στον εντοπισμό, στην Τοπική Κοινότητα Δαφνέδων του Δήμου Μυλοποτάμου, του Ι.Χ. φορτηγού το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην διάπραξη της ζωοκλοπής.

Τα στοιχεία του οχήματος, ιδιοκτησίας 46χρονου, οδήγησαν τους αστυνομικούς στην ταυτότητα του δράστη αλλά και σε έρευνα στο ποιμνιοστάσιό του.

Σε περιφραγμένο χώρο, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν:

-ένα πολεμικό οπλοπολυβόλο μάρκας RPD type 56 ρωσικής κατασκευής και προέλευσης, διαμετρήματος 7,62x39 mm
-ένα πιστόλι μάρκας MAKAROV ρωσικής κατασκευής και προέλευσης, διαμετρήματος 9χ18 mm, με έξι πλήρη φυσίγγια στη γεμιστήρα του
-μία πλήρης και εύχρηστη χειροβομβίδα ρωσικής κατασκευής και προέλευσης
-ένα κυνηγετικό όπλο (δίκαννο) μάρκας BAIKAL, ρωσικής κατασκευής και προέλευσης, διαμετρήματος CAL 12, το οποίο κατείχε χωρίς να έχει τη σχετική άδεια
-οκτακόσια ογδόντα δύο πλήρη φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.

Επίσης, βρέθηκαν δύο από τα κλαπέντα πρόβατα, τα οποία αναγνωρίστηκαν, από τον ιδιοκτήτη και του αποδόθηκαν.

Το αγροτικό όχημα κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης της εγκληματικής ενέργειας της ζωοκλοπής ενώ ο 46χρονος δράστης οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.