Υπάλληλος των ΕΛΤΑ άνοιγε φακέλους και έκλεβε ό,τι είχαν μέσα!

Υπάλληλος των ΕΛ.ΤΑ. συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, κατηγορούμενος ότι παραβίαζε φακέλους από το εσωτερικό των οποίων φαίνεται ότι αφαιρούσε, ανάλογα με την περίπτωση, χρήματα κι άλλα αντικείμενα.

Πρόκειται για 56χρονο ταξινομητή, που συνελήφθη επ' αυτοφώρω από αστυνομικούς των Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, την ώρα που άνοιγε τρεις επιστολές και υπεξαιρούσε δύο CD μουσικής, τα οποία και βρέθηκαν στο χώρο εργασίας του.

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται από τους “αδιάφθορους” της ΕΛ.ΑΣ. κατόπιν καταγγελιών που έκαναν πολίτες, διαμαρτυρόμενοι για παραβίαση επιστολών τους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο 56χρονος, από το 2011 κι όποτε εργαζόταν στο πόστο του ταξινομητή, κατηγορείται ότι άνοιγε συστηματικά φακέλους, υπεξαιρώντας -κατά περίπτωση- διάφορα χρηματικά ποσά και αντικείμενα.

Η δικογραφία -που σχηματίστηκε σε βάρος του- περιλαμβάνει εξάλλου και συνάδελφό του, στον οποίο ο 56χρονος φαίνεται ότι παρέδωσε φακέλους με ινδική κάνναβη, ύστερα από παρότρυνση του ιδίου. Ο δεύτερος ταχυδρομικός υπάλληλος, εντούτοις, δε συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Σε έρευνα στο σπίτι και στο εργασιακό περιβάλλον του 56χρονου, κατασχέθηκαν 800 ευρώ, ποσό που εκτιμάται ότι προέρχεται από παράνομη δραστηριότητα, δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη (μικτού βάρους 23,3 και 2,4 γραμμάρια αντίστοιχα) και ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), καθαρού βάρους 3,7 γραμμαρίων.