Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα για την επέτειο Γρηγορόπουλου

Σε κατάσταση συναγερμού και αυξημένης επιτήρησης για την αποφυγή επεισοδίων βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της επετείου του θανάτου του Αλέξη Γρηγορόπουλου, που συνέβη τέσσαρα χρόνια πριν, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια. Οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο θα παραμείνουν κλειστοί από τις 10:00.

Συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί στις 17:00 και στις 19:00 στα Προπύλαια για την επέτειο. Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν επίσης και σε δεκάδες πόλεις όλης της χώρας στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Αναλυτικότερα, συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 10:30 στην πόλη του Αγρινίου, στις 11:00 σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αθήνα, στις 12:00 στη Χίο, στις 18:00 σε Ορεστιάδα, Λάρισα, Λιβαδειά, Λαμία, Γιάννενα, Φλώρινα, Καρδίτσα και στις 19:00 σε Καλαμάτα, Πρέβεζα και Κοζάνη.

Στο σημείο που έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση τις βραδινές ώρες.

Από πλευράς των αστυνομικών Αρχών έχουν ληφθεί μέτρα ώστε να αντιμετωπιστούν ενδεχόμενα έκτροπα, με περισσότερους από 3.000 άνδρες της ΕΛ.ΑΣ να βρίσκονται επί ποδός.

Πολιτικοί διαξιφισμοί στην πλάτη του Αλέξη

Εν τω μεταξύ, η επέτειος και οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις αλλά και οι ανακοινώσεις των κομμάτων οδήγησαν σε μετωπική σύγκρουση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωση, με την οποία καλεί σε διαδηλώσεις, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει "τριτοκοσμική" και "ξοφλημένη" την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι "η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 ήταν ο αγώνας για ελπίδα και δικαίωμα στη ζωή". Η Νέα Δημοκρατία απάντησε με ανακοίνωση και με χαρακτηριστική τη φράση: "Η πέμπτη φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ, με εμπροσθοφυλακή τη νεολαία του, ξεσκεπάζεται".