Τα ίχνη της Βίκυς Σταμάτη αναζητούν οι αρχές

Tα ίχνη της Βίκυς Σταμάτη, καθώς και τον τρόπο και ποιοι τη βοήθησαν να διαφύγει αναζητούν οι αρχές μετά το περιστατικό που έσκασε σαν βόμβα τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Πολλά είναι τα ερωτήματα που εγείρει η απόδραση της Βίκυς Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο. Ερωτήματα που έχουν να κάνουν τόσο με τον τρόπου που έδρασαν οι υπεύθυνοι για τη φύλαξή της σωφρονιστικού υπάλληλοι όσο και με το αν η Βίκυ Σταμάτη είχε και κάποιο βοηθό.

Με δεδομένο ότι μόλις πριν από δύο ημέρες απορρίφθηκε η πέμπτη της αίτηση για αποφυλάκιση. Πώς πρόλαβε να οργανώσει την απόδραση μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες; Το έκανε μόνη της ή είχε βοηθό;

Στην βάρδια φύλαξης υπάρχουν εσωτερικοί και εξωτερικοί φρουροί. Πώς κανένας δεν κατάλαβε τίποτα;

Πώς έφυγε από το κλειδωμένο ισόγειο δωμάτιο ανοίγοντας το λουκέτο της σιδερένιας πόρτας στο μπαλκόνι; Έξω από την μπαλκονόπορτα υπάρχει ένα λουκέτο. Στο λουκέτο πάντως δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης.

Μεγάλο ερώτημα είναι αν κάποιος της άνοιξε το λουκέτο με το κλειδί ή αν της έδωσε το κλειδί; Ακόμη δεν είναι γνωστό ποιοι είχαν το κλειδί.

Πώς κατάφερε να κινηθεί στη συνέχεια, όταν είχε βγει εκτός του δωματίου. Όλοι την περιγράφουν ως ένα άτομο που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα κυρίως ψυχολογικά.

Ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη, Φραγκίσκος Ραγκούσης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 διέψευσε ότι η ίδια πήρε φεύγοντας όλα τα προσωπικά της αντικείμενα από το Δρομοκαΐτειο φεύγοντας, ενώ ανέφερε ότι σήμερα θα έχει συνάντηση με τον Άκη Τσοχατζόπουλο για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Οι αρχές από την πλευρά τους εκφράζουν βάσιμες υποψίες ότι κάποιοι βοήθησαν την κυρία Σταμάτη να αποδράσει, ενώ οι έρευνες στρέφονται και στον Άκη Τσοχατζόπουλο, καθώς θεωρείται αρκετά πιθανό να γνώριζε τις προθέσεις τις συζύγου της.