Συμμορία δολοφόνων εισέπραττε καταθέσεις πεθαμένων

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων δύο αδελφών, που παρότι είχαν διαφορά ηλικίας 15 χρόνια, πέθαναν ταυτόχρονα στο σπίτι τους, αναμένουν στην Ασφάλεια Αττικής, προκειμένου να διαπιστώσουν αν αυτοί που πήγαν να "σηκώσουν" από την τράπεζα τα χρήματα των νεκρών είναι μέλη απλής εγκληματικής οργάνωσης ή μιας νέας "εταιρείας δολοφόνων".

Τα δύο αδέλφια, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", είχαν βρεθεί νεκρά σε προχωρημένη σήψη, μέσα στο σπίτι τους, στην οδό Διός, στη Βουλιαγμένη, στις αρχές του περασμένου Ιουλίου, από γείτονες που ανησύχησαν εξαιτίας της πολυήμερης εξαφάνισής τους.

Από τη νεκροτομή, πάντως, που διενεργήθηκε, δεν προέκυψαν στοιχεία που να οδηγούν σε εγκληματική ενέργεια.

Τα δύο αδέλφια ζούσαν ως ρακοσυλλέκτες, κάτω από άθλιες συνθήκες υγιεινής, μαζί με ποντίκια, αλλά και με αντικείμενα αξίας και χρήματα που ανήκαν στην οικογένειά τους.

Στις 25 Σεπτεμβρίου ένας 66χρονος, μαζί με έναν 42χρονο προσπάθησαν να εκταμιεύσουν 160.000 ευρώ από τα 550.000 ευρώ, που είχαν στο λογαριασμό τους τα δύο αδέλφια, με τη χρήση πλαστογραφημένου ειδικού πληρεξουσίου.

Στις 7 Οκτωβρίου, ο 66χρονος πήγε και πάλι στην τράπεζα για να σηκώσει 50.000 ευρώ με επιταγή σε διαταγή που είχε βγει στο όνομά του.

Μόλις πήρε τα χρήμαρα, ο 66χρονος συνελήφθη. Το ίδιο συνέβη και με έναν 46χρονο συνεργό του, παλαίμαχο ποδοσφαιριστή αθλητικού συλλόγου της Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος τον περίμενε έξω από το υποκατάστημα.

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και του 42χρονου, καθώς και άγνωστου αριθμού συνεργών του.