Διεθνές κύκλωμα διακινούσε προϊόντα-μαϊμού

Οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας προϊόντων απομίμησης εξάρθρωσε η διεύθυνση οικονομικής αστυνομίας της ΕΛ.ΑΣ.

Τα μέλη της σπείρας πωλούσαν, μέσω διαδικτύου είδη απομίμησης όπως αξεσουάρ (τσάντες, φουλάρια, ζώνες, παπούτσια κ.λπ.) , ως αυθεντικά προϊόντα γνωστών οίκων του εξωτερικού, προσδιορίζοντας ως ιδιαίτερα δύσκολη την πιστοποίηση της πλαστότητας τους.

Η αντιγραφή ήταν τόσο πιστή ώστε τα παράνομα προιόντα διέθεταν όλα τα χαρακτηριστικά των γνησίων, ακόμα και τις ειδικές κάρτες γνησιότητας, με αυθεντικούς σειριακούς αριθμούς. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η αξία τσάντες branding name εταιρείας, κυμαίνεται από 1.000 έως 8.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας συνεργάστηκε με αντίστοιχες Υπηρεσίες της Ιταλίας και των Η.Π.Α., καθώς η υπόθεση συνδέεται με κλοπή (το έτος 2012) γνήσιων εξαρτημάτων, καρτών γνησιότητας, καθώς και έτοιμων τσαντών (που δεν είχαν περάσει τη διαδικασία ποιοτικού ελέγχου), από δύο εργοστάσια κατασκευής γυναικείων τσαντών, επώνυμου οίκου, στην Ιταλία.

Κάποιες από τις κλεμμένες κάρτες γνησιότητας είχαν τοποθετηθεί σε απομιμήσεις τσαντών του οίκου, οι οποίες στη συνέχεια εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στη Χαβάη των Η.Π.Α. Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε ότι Σερβα, ειχε μεταφέρει από Σάντα Μόνικα των Η.Π.Α. με παραγγελία σε εταιρεία στο διαδίκτυο- την επιχείρηση του 45χρονου στη Γλυφάδα, ο οποίος, λάμβανε δέματα αγνώστου περιεχομένου από την Ιταλία και έστελνε δέματα προς τη Σιγκαπούρη, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τις Η.Π.Α.

Ο 45χρονος Σέρβος, σε συνεργασία με τον 35χρονο, εξέδιδε εικονικά τιμολόγια – παραστατικά για τη διάθεση των συγκεκριμένων προϊόντων, είχαν συστήσει δίκτυο, διακίνησης και εμπορία ειδών παραεμπορίου. 
Τα παράνομα έσοδα νομιμοποιούσαν, μέσω της εισροής τους στο τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Σε έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού στο σπίτι του 45χρονου Σέρβου, κατασχέθηκαν κάρτα αυθεντικότητας γνωστού οίκου, (17) τσάντες γνωστών οίκων, φάκελος που περιέχει δισκέτα H / Y κι ένα χαρτί σχεδιαγράμματος, (11) τιμολόγια έτους 2012 της επιχείρησης του 45χρονου, απόδειξη πληρωμής της επιχείρησης, (2) αποδείξεις είσπραξης εταιρείας courier , (6) τιμολόγια παροχής υπηρεσιών εταιρείας courier , (3) τζιν παντελόνια - απομιμητικά- (2) ζεύγη παπουτσιών, ζώνη, (3) θήκες γνωστών οίκων, φορητός υπολογιστής, (3) κουτιά με (2.043) ετικέτες γνωστού οίκου, κουτί, που περιείχε (60) ετικέτες-εντυπώματα γνωστών οίκων.

Σε βάρος τους, σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα για τα –κατά περίπτωση– αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της παράβασης της νομοθεσίας για τη ρύθμιση της αγοράς προϊόντων και τα εμπορικά σήματα, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.