Ο Δημήτρης Τσακνάκης νέος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας

Την παραίτηση του υπέβαλε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιανόπουλος, για να διευκολύνει τις κρίσεις στην υπηρεσία.

Στις κρίσεις του ΚΥΣΕΑ, που συνεδρίαζε την Τετάρτη, πληροφορίες ανέφεραν ότι το κλίμα, από το πρωί, ήταν βαρύ για τον τέως αρχηγό.

Tη θέση του παίρνει ο μέχρι τώρα Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης. Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που υπηρέτησε και ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ηπείρου, έχει προϋπηρεσία στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ υπηρέτησε και ως Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος.

Ο κ. Παπασπύρος θα είναι ο νέος υπαρχηγός, ενώ ο κ. Τσουβάλας διατηρεί - παρά τη διαταγή για τα πενθήμερα - τη θέση του ως επιτελάρχης. Ο κ. Παπαγιαννόπουλος παρασύρει μαζί του στην αποστρατεία τον υπαρχηγό, Αδαμάντιο Σταματάκη. Στην Κατεχακη βρίσκονται εδώ και λίγη ώρα στρατηγοί του στρατού, ώστε μετά τη τυπική σύγκληση του ΚΥΣΕΑ, την αποστράτευση του κ. Παπαγιαννόπουλου και την ανάδειξη του κ. Τσακνάκη ως νέου αρχηγού, να προχωρήσουν οι κρίσεις των αντιστράτηγων και των υποστράτηγων.