Πώς έπεισε τον απαγωγέα του να παραδοθεί ο Καραμολέγκος

Αίσθηση προκαλεί η ψυχραιμία που επέδειξε ο επιχειρηματίας Μανώλης Καραμολέγκος, που έπεσε θύμα απαγωγής, καθώς κατάφερε να πείσει έναν εκ των απαγωγέων του να παραδοθεί και να τον αφήσει ελεύθερο, και κατόπιν παρουσιάστηκαν μαζί σε αστυνομικό τμήμα, όπου ο επιχειρηματίας είπε στους έκπληκτους αστυνομικούς ότι “το παιδί έκανε ένα λάθος, αλλά το μετάνιωσε”.

Το θρίλερ ξεκίνησε το βράδυ της Τρίτης, περίπου στις 23:00, όταν το αυτοκίνητο του Μ. Καραμολέγκου, το οποίο κινείτο στην περιοχή του Γέρακα, ακολουθώντας τη συνηθισμένη διαδρομή για το σπίτι του, προσέγγισαν δύο μηχανές, στις οποίες επέβαιναν από τρία έως και πέντε άτομα, που τον ακινητοποίησαν “στήνοντας” τροχαίο ατύχημα.

Στο σημείο φαίνεται πως σημειώθηκε συμπλοκή, καθώς βρέθηκαν κηλίδες αίματος και σπασμένα γυαλιά, όμως παρά την αντίσταση που προέβαλε ο επιχειρηματίας, οι δράστες τον έβαλαν στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του και αναχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση, εγκαταλείποντας στο σημείο μία από τις μηχανές τους.

Η αστυνομία κινητοποιήθηκε άμεσα, και από το στίγμα του κινητού τηλεφώνου του επιχειρηματία διαπιστώθηκε ότι οι δράστες κινούνταν στην περιοχή των Μεσογείων και ειδικότερα προς την πλευρά του Κουβαρά. Οι περιοχές αυτές τέθηκαν υπό συνεχή επιτήρηση, με τη χρήση φυσικών και τεχνικών μεθόδων, ενώ ενεργοποιήθηκαν ειδικά αστυνομικά μπλόκα και αποκλείστηκαν, με ισχυρές δυνάμεις, όλες οι πιθανές δίοδοι διαφυγής.

Το πρωί, οι δράστες τηλεφώνησαν στην οικογένεια ζητώντας λύτρα, ενώ ο ίδιος ο επιχειρηματίας επικοινώνησε με τον οικονομικό διευθυντή της επιχείρησης του, ζητώντας του να συγκεντρώσει μεγάλο χρηματικό ποσό (δύο εκατομμύρια ευρώ, αναφέρουν οι πληροφορίες) και θα τον ενημέρωνε τι θα το έκαναν.

Το απόγευμα όμως, ο κ. Καραμολέγκος κατάφερε να πείσει τον Μολδαβό που τον φρουρούσε ότι δε θα γλίτωνε την σύλληψη, και αυτός, συναισθανόμενος την πίεση από την ευρεία κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών, παρουσιάστηκε μαζί με τον απαχθέντα στο Τμήμα Ασφαλείας Κερατέας, όπου έφτασαν με ωτοστόπ, και συνελήφθη.
Ο 37χρονος Μολδαβός και ο επιχειρηματίας αυτή την ώρα βρίσκονται στην Ασφάλεια Αττικής, όπου δίνουν κατάθεση, ενώ εκεί οδηγήθηκε και ο δεύτερος δράστης, που συνελήφθη λίγη ώρα πριν. Ο συλληφθείς επέβαινε σε ταξί που δεν ήταν μισθωμένο, μαζί με τον τρίτο που αναζητείται.

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν την πληροφορία ότι οι απαγωγείς κινούνταν με ταξί, και μάλιστα είχαν και τον αριθμό κυκλοφορίας, γι' αυτό και έκαναν έλεγχο στο συγκεκριμένο όχημα, όπου συνέλαβαν τον έναν από τους επιβάτες, ενώ ο άλλος κατάφερε να διαφύγει μέσα στα χωράφια.

Μετά την ολοκλήρωση της υπόθεσης θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες από την Ασφάλεια, ενώ οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα.