Καρέ καρέ: Η απαγωγή Καραμολέγκου και η αστυνομική επιχείρηση

Αίσιο τέλος είχε το θρίλερ με την απαγωγή του επιχειρηματία Μανώλη Καραμολέγκου στα Μεσόγεια το βράδυ της Τρίτης, καθώς ο επιχειρηματίας προσήλθε σώος στο αστυνομικό τμήμα Κερατέας, μετά την απελευθέρωσή του από τους απαγωγείς.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το βράδυ της Τρίτης, καθώς ο επιχειρηματίας επέστρεφε σπίτι του στα βόρεια προάστια, δύο μηχανές του έστησαν ενέδρα στην περιοχή του Γέρακα και τον ακινητοποίησαν. Για την ακρίβεια, η μία μηχανή ακολουθούσε το ΙΧ του επιχειρηματία, ενώ η άλλη μηχανή ήταν πεσμένη στη μέση του οδοστρώματος, αναγκάζοντας τον επιχειρηματία να σταματήσει.

Κατόπιν τον έβαλαν στο πορτ παγκάζ του ΙΧ κι εξαφανίσθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Αρχικά οι αστυνομικοί που έσπευσαν επί τόπου δεν αντελήφθησαν ποιος ήταν ο στόχος της αρπαγής, αλλά συνάντησαν τον γιο του επιχειρηματία που είχε αρχίσει την αναζήτηση του πατέρα του. Μαρτυρία μιλούσε για συμπλοκή στο σημείο της απαγωγής όπου και βρέθηκαν στοιχεία του DNA του επιχειρηματία, καθώς και προσωπικά του αντικείμενα.

Βασικό σφάλμα των απαγωγέων φαίνεται πώς ήταν ότι έκαναν πολλές τηλεφωνικές επαφές με την οικογένεια του Εμμανουήλ Καραμολέγκου, διαπραγματευόμενοι τα λύτρα που απαιτούσαν για να απελευθερώσουν τον επιχειρηματία.

Χρησιμοποιώντας το λογισμικό ενός ειδικού προγράμματος, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν το στίγμα των τηλεφώνων, φτάνοντας στα ίχνη των απαγωγέων.

Πάντως, ο ένας από τους απαγωγείς φέρεται να είχε και επαγγελματική σχέση με τον κύριο Καραμολέγκο, ενώ κατάγεται από τη Μολδαβία. Ο δράστης κρατείται στο αστυνομικό τμήμα της Κερατέας, ενώ μία περίπου ώρα μετά την παράδοσή του, ένας ακόμα από τους δράστες, επίσης Μολδαβός, εντοπίστηκε από την αστυνομία να οδηγεί ταξί. Η αστυνομία αναζητά και άλλα άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο απαχθείς κατάφερε να πείσει τον έναν από τους δράστες, που είχε τον ρόλο να τον επιτηρεί στο σημείο, όπου τον είχαν οδηγήσει μετά την απαγωγή, ότι η Αστυνομία μέσω τηλεφώνων τούς είχε εντοπίσει και ήταν όλοι υπό παρακολούθηση. Γι αυτό, το καλύτερο που είχαν να κάνουν, ήταν να παραδοθούν. Έτσι ο δράστης-φρουρός του δέχθηκε να μεταβούν μαζί στο Τμήμα της Κερατέας, όπου αμφότεροι εξετάζονται. Μάλιστα, ο δράστης φέρεται να είχε στην κατοχή του μία χειροβομβίδα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο επιχειρηματίας εισήλθε πρώτος στο αστυνομικό τμήμα, και πίσω του βρισκόταν ο ένας εκ των δραστών, με τον Μανώλη Καραμολέγκο να εξηγεί στους έκπληκτους αστυνομικούς ότι ο ίδιος ήτας ο απαχθείς αρτοβιομήχανος, και να αναφέρει για τον δράστη-φρουρό του πως "το παιδί έκανε ένα λάθος και το μετάνιωσε".

Ταυτόχρονα, γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων απαγωγέων.