Στην Κύπρο η Αντιτρομοκρατική για τη διπλή δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο

Η εξιχνίαση της υπόθεσης της διπλής ανθρωποκτονίας μελών της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία του κόμματος στο Νέο Ηράκλειο έχει φτάσει μέχρι την Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Καθημερινή", που επιβεβαιώνονται από ανώτατους αξιωματούχους του υπουργείου Δημόσιας Τάξης σύμφωνα με το δημοσίευμα, αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής μετέβησαν την περασμένη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου στη Μεγαλόνησο, όπου κρατείται και δικάζεται ο 30χρονος Δ. Μ., κατηγορούμενος για την πενταπλή δολοφονία στην Αγία Νάπα τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 2012.

Πιθανολογείται ότι οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) θα επιχειρήσουν εκ νέου να συλλέξουν πληροφορίες από τον κατούμενο, για τον οποίο υπάρχουν υπόνοιες ότι στο πρόσφατο παρελθόν έχει μετάσχει σε ένοπλες επιθέσεις του λεγόμενου "αντάρτικου πόλης" στην Ελλάδα.

Ο 30χρονος φέρεται να είχε μετάσχει στην ένοπλη επίθεση εναντίον του αστυνομικού Τμήματος Αγίας Παρασκευής, τον Οκτώβριο του 2009.

Ο 30χρονος, μαζί με 42χρονο Έλληνα συνεργό του, κατηγορούνται για την εν ψυχρώ δολοφονία, τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 2012 στην Αγία Νάπα τριών Κυπρίων και δύο Ρουμάνων που ήταν φρουροί γνωστού Κύπριου επιχειρηματία, ο οποίος σχετίζεται κυρίως με νυχτερινά κέντρα.

Ο 30χρονος είναι γνωστός με το ψευδώνυμο "Μαμ" και είχε συλληφθεί από την Αντιτρομοκρατική σε υπό κατάληψη σπίτι στο κέντρο της Αθήνας.