Όπλα, εκρηκτικά, πυρομαχικά και ναρκωτικά σε θερμοκήπιο

Πλήρως εξοπλισμένο στρατόπεδο θύμιζε το θερμοκήπιο 45χρονου στο Καστέλι Χανίων. Στην έρευνα της Αστυνομίας, που ξεκίνησε από το πρωί, βρέθηκε αρχικά ένα πιστόλι. Κατόπιν, οι Αρχές διέταξαν περαιτέρω έρευνα σε όλο το οικόπεδο και πέρα από τα όπλα και τα πυρομαχικά βρήκαν και ποσότητες ναρκωτικών ουσιών. Ωστόσο, οι άνδρες της Αστυνομίας έμειναν άφωνοι με όσα βρήκαν μέσα στο θερμοκήπιο ιδιοκτησίας του ίδιου άνδρα στο Ελαφονήσι.

Συγκεκριμένα, οι Αστυνομική βρήκαν και κατέσχεσαν 2,5 κιλά κάνναβης, 7.500 σφαίρες, 199 πυροκροτητές, 4 χειροβομβίδες, 8,5 κιλά ζελατοδυναμίτιδα, 4,5 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδα, 434 μέτρα φυτίλι, δύο πολεμικά τυφέκια, ένα κυνηγετικό δίκαννο, ένα περίστροφο, ένα πιστόλι, ένα τυφέκιο, 12 γεμιστήρες πιστολιού, ένα τυφέκιο G3, έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό/εμπρηστικό μηχανισμό και είδη συντήρησης όπλων.
Ο 45χρονος είχε τα όπλα και τα πυρομαχικά σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες, ενώ κατά τη σύλληψή του αντιστάθηκε τραυματίζοντας ελαφρά τρεις αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν και έναν υπήκοο Βουλγαρίας, που απασχολούσε ο 45χρονος στους χώρους όπου βρέθηκαν τα όπλα, τα πυρομαχικά και τα αποθέματα κάνναβης.