Σε ασφαλή χώρο οι δύο της Διμοιρίας Θανάτου που πιάστηκαν στον Έβρο

Οι Τούρκοι που εμπλέκονται στην απόπειρα κατά Ερντογάν

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με την κράτηση δυο Τούρκων κομάντος, που φέρονται να συμμετείχαν στην απόπειρα δολοφονίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το υπουργείο αναφέρει ότι οι δύο υπήκοοι Τουρκίας που συνελήφθησαν στην περιοχή του Έβρου την 15η Φεβρουαρίου 2017, κρατούνται από την Ελληνική Αστυνομία σε ασφαλή χώρο.

Επιπλέον, κυβερνητικοί κύκλοι διέψευσαν πληροφορίες που μεταδόθηκαν από ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό ότι οι δύο Τούρκοι κομάντος κρατούνται από την ΕΥΠ.

Οι δυο Τούρκοι που ανήκουν στη Διμοιρία Θανάτου που έκανε την απόπειρα κατά του Ερντογάν τη νύχτα του αποτυχημένου πραξικοπήματος, στις 15 Ιουλίου του 2016.

Διαβάστε ακόμη: Όταν ο Ερντογάν φωτογραφιζόταν με τη Διμοιρία Θανάτου (του)

Οι δυο συλληφθέντες φέρονται να έχουν ζητήσει άσυλο από τις ελληνικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη 37 Τούρκοι στρατιωτικοί δικάζονται για την εμπλοκή τους στην εισβολή στο πολυτελές ξενοδοχείο Grand Yazici Club Turban, στην περιοχή της Μαρμαρίδας. Οι στρατιωτικοί εισέβαλαν στο ξενοδοχείο πέφτοντας από ελικόπτερο και με τη χρήση σκοινιών. Άνοιξαν πυρ μέσα στο ξενοδοχείο, όμως ο Ταγίπ Ερντογάν είχε ήδη φύγει όταν έγινε η έφοδος.

Οι στρατιωτικοί (τόσο οι επίδικοι όσο και οι δυο που έχουν συλληφθεί στην Ορεστιάδα) φέρονται να είναι μέλη της ομάδας Μπορντό Μπερελί (Διμοιρία Θανάτου), μια ομάδα βατραχανθρώπων, ειδικά εκπαιδευμένοι για να εκτελούν κατ' εντολή δολοφονίες.