Σοϊλού: Οι ΗΠΑ οργάνωσαν το πραξικόπημα εναντίον του Ερντογάν

Σοϊλού: Οι ΗΠΑ οργάνωσαν το πραξικόπημα εναντίον του Ερντογάν

«Η Ευρώπη είναι το μουλάρι στο καραβάνι της Αμερικής»

Κατά των ΗΠΑ στράφηκε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος τις κατηγόρησε ότι οργάνωσαν το πραξικόπημα κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως μεταδίδει τη Δευτέρα (24/4) ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόπουλο ο Σουλεϊμάν Σοϊλού τόνισε επίσης ότι «η Ευρώπη είναι το μουλάρι στο καραβάνι της Αμερικής».

«Ποιος οργάνωσε τα επεισόδια του Γκεζί; Αυτός που έκανε την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. Ποιος έχει σχέσεις με την τρομοκρατία οι ΗΠΑ. Ποιος έκανε την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου…οι ΗΠΑ. Ποιος οργάνωσε τα επεισόδια Γκεζί; Οι ΗΠΑ.

Δεν υπάρχει η Ευρώπη. Μην ανησυχείτε για αυτό. Υπάρχει η Αμερική. Η Ευρώπη δεν έχει κανένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Ολόκληρος ο κόσμος μισεί την Αμερική» επεσήμανε.

Ο Kιλιτσντάρογλου ενεργοποίησε τα «βαριά κανόνια» στον προεκλογικό αγώνα

Μαζί με τους Εκρέμ Ιμάμογλου και τον Μανσούρ Γιαβάς εμφανίστηκε ο υποψήφιος πρόεδρος και αντίπαλος του Ερντογάν, Κεμάλ Kιλιτσντάρογλου ο οποίος έστειλε με αυτό τον τρόπο μήνυμα συνδιοίκησης με τους υποψήφιους αντιπροέδρους του, δημάρχους της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας αντίστοιχα.

«Αγαπημένε μου λαέ, σήμερα σας απευθύνομαι μαζί με τους αντιπροέδρους μου. Ο πρόεδρος Εκρέμ είναι στα αριστερά μου και ο πρόεδρος Μανσούρ Γιαβάς είναι στα δεξιά. Υπάρχει ένας άνθρωπος που στην Κωνσταντινούπολη αλλά και σε όλο τον κόσμο κατασκευάζει ταυτόχρονα 10 γραμμές μετρό. Το καθήκον της βελτίωσης και της ανοικοδόμησης των πόλεων μας θα την αναθέσουμε στο παλικάρι, δηλαδή στον Εκρέμ» υπογράμμισε ο Εκρέμ Ιμάμογλου.

«Με την εμπειρία που έχω αποκτήσει στην Κωνσταντινούπολη στόχος μου θα είναι να εκσυγχρονίσω τις πόλεις μας σε επίπεδο που αρμόζει στον 21ο αιώνα. Θα δημιουργήσουμε μια δομή που κανένας δεν θα κοιμάται νηστικός, δεν θα μείνει άστεγος και δεν θα στερηθεί τροφή και εκπαίδευση» ανέφερε ο Εκρέμ Ιμάμογλου.