Στη Θράκη Τούρκοι κομάντος με εμπλοκή στην απόπειρα κατά Ερντογάν

Θρίλερ εξελίσσεται στη Θράκη, στην περιοχή της Ορεστιάδας καθώς συνελήφθησαν δυο Τούρκοι που φέρονται ότι συμμετείχαν σε απόπειρα δολοφονίας του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πρόκειται για δυο χαμηλόβαθμους Τούρκους στρατιωτικούς, μέλη των δυνάμεων κομάντο του τουρκικού στρατού, που φέρονται να είναι μέλη της ομάδας που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Ερντογάν κατά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016.

Οι δυο συλληφθέντες φέρονται να έχουν ζητήσει άσυλο από τις ελληνικές αρχές. 

Όπως αναφέρουν τουρκικές πηγές, τα ονόματα των δυο στρατιωτικών ταυτίζονται με δύο καταζητούμενους για συμμετοχή στην απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν την βραδιά του αποτυχημένου πραξικοπήματος. 

Πηγές στην Αθήνα τονίζουν ότι δεν θα επιτραπεί να γίνει η Ελλάδα πεδίο αντιπαράθεσης των Γκιουλενιστών με τις τουρκικές αρχές. Μέχρι στιγμής η Τουρκία δεν έχει υποβάλλει αίτηση έκδοσης για τους δύο κρατούμενους στην Ορεστιάδα.

Να σημειωθεί ότι η σύλληψη δεν έγινε με την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας του Ερντογάν αλλά επειδή οι Τούρκοι στρατιωτικοί εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα και αφότου οι ίδιοι παραδόθηκαν στην ελληνική αστυνομία. 

Υπενθυμίζεται ότι ήδη 37 Τούρκοι στρατιωτικοί δικάζονται για την εμπλοκή τους στην εισβολή στο πολυτελές ξενοδοχείο Grand Yazici Club Turban, στην περιοχή της Μαρμαρίδας. Οι στρατιωτικοί εισέβαλαν στο ξενοδοχείο πέφτοντας από ελικόπτερο και με τη χρήση σκοινιών. Άνοιξαν πυρ μέσα στο ξενοδοχείο, όμως ο Ταγίπ Ερντογάν είχε ήδη φύγει όταν έγινε η έφοδος. 

Οι στρατιωτικοί (τόσο οι επίδικοι όσο και οι δυο που έχουν συλληφθεί στην Ορεστιάδα) φέρονται να είναι μέλη της ομάδας Μπορντό Μπερελί (Διμοιρία Θανάτου), μια ομάδα βατραχανθρώπων, ειδικά εκπαιδευμένοι για να εκτελούν κατ' εντολή δολοφονίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα "Το Έθνος" φέρονται να μπήκαν στην Ελλάδα, μέσω Έβρου, στις 15 Φεβρουαρίου. Παραδόθηκαν μάλιστα στο αστυνομικό τμήμα της Ορεστιάδας ζητώντας άσυλο από τις ελληνικές αρχές.