Αφγανό με πυροκροτητές και πολλά διαβατήρια έπιασε η Αντιτρομοκρατική

Αφγανό με πυροκροτητές και πολλά διαβατήρια έπιασε η Αντιτρομοκρατική

Του είχε δοθεί άσυλο στην Ελλάδα - Συναγερμός στις αρχές για τον πιθανό ρόλο του σε τρομοκρατικούς πυρήνες

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που συνέλαβε έναν αλλοδαπό, κατά πάσα πιθανότητα Αφγανό, χθες το βράδυ και βρήκε πολλούς ηλεκτρικούς και ηλεκτρονικούς πυροκροτητές στην τσάντα που είχε μαζί του.

Η Αντιτρομοκρατική εξετάζει ποια είναι τα πραγματικά στοιχεία του άνδρα καθώς και το – ανησυχητικό- ενδεχόμενο να μπλέκεται με τρομοκρατικούς πυρήνες στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη. Σύγχυση προκαλεί το γεγονός ότι στην κατοχή του βρέθηκαν πολλαπλές ταυτότητες και διαβατήρια.

Αίσθηση και ερωτήματα προκαλεί, επίσης, το γεγονός ότι για τη σύλληψη του αλλοδαπού έχει γίνει ανάρτηση στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου indymedia, στην οποία αποκαλείται «σύντροφος». Σύμφωνα με την ανάρτηση, ο συλληφθείς είναι 19 ετών.

Όπως έγινε γνωστό, για τον συλληφθέντα είχε εκδοθεί απόφαση για χορήγηση ασύλου σε αίτηση πρώτου βαθμού, από την Υπηρεσία Διεθνούς Προστασίας.

Ο άνδρας συνελήφθη χτες το βράδυ στην περιοχή του Λυκαβηττού όπου περιφερόταν ως άστεγος και στην κατοχή του βρέθηκε ένα σακίδιο μέσα στο οποίο ήταν οι πυροκροτητές, οκτώ στον αριθμό, σύμφωνα με το ανακοινωθέν.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο συλληφθείς, ο οποίος δηλώνει Αφγανός, έχει καταγραφεί στο παρελθόν επανειλημμένα από αστυνομικές υπηρεσίες για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, δίνοντας διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας κάθε φορά.

Ο αλλοδαπός συνελήφθη χθες το βράδυ στην περιοχή του Λυκαβηττού, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, μετά από τηλεφώνημα ιδιοκτήτη καταστήματος εστίασης ο οποίος ανέφερε ότι δεν δεχόταν να πληρώσει τον λογαριασμό.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία δεν φαίνεται να είχε μόνιμο κατάλυμα και έμενε σε διάφορα σπίτια μαζί με άλλους αλλοδαπούς.

Η εξέταση του συλληφθέντα συνεχίζεται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.