Ένταση στη Θεσσαλονίκη πριν το μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Ένταση στη Θεσσαλονίκη πριν το μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

LIVE - Επί ποδός η αστυνομία για τους αντιεξουσιαστές

Για τις δύο το μεσημέρι στην πλατεία του Λευκού Πύργου είναι προγραμματισμένο το μεγαλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία ενώ η αστυνομία εκτιμά ότι περίπου 30.000 διαδηλωτές από όλη την Ελλάδα θα δώσουν το «παρών».

Εκατοντάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών έχουν ήδη συγκεντρωθεί στο σημείο κρατώντας ελληνικές σημαίες με το αστέρι της Βεργίνας και πανό με συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Ωστόσο, σπεισόδιο σημειώθηκε πριν από λίγο στην περιοχή της Καμάρας, όπου είναι προγραμματισμένη για τη 1 το μεσημέρι αντισυγκέντρωση αντιεξουσιαστών, ενάντια στο συλλαλητήριο που πραγματοποιείται σήμερα στην πόλη, για το όνομα της Μακεδονίας.

Σύμφωνα με το thestival.gr, περίπου δέκα κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε δύο κορίτσια περίπου 15 ετών, τα οποία κρατούσαν ελληνικές σημαίες και κατευθύνονταν στον χώρο του συλλαλητηρίου. Οι άγνωστοι πήραν τις σημαίες και τις έσπασαν.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι προσπάθησαν να υπερασπιστούν τα κορίτσια, οι κουκουλοφόροι διαπληκτίστηκαν μαζί τους και μάλιστα ένας πολίτης καταγγέλλει τον από τη συμπλοκή τραυματίστηκε στο πρόσωπο.

Νωρίς το πρωί, στην Αθήνα, έγινε επίθεση σε πούλμαν με προορισμό το Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.