Η τελευταία συνέντευξη του Στεφανάκου: Υπολογίζω τους πάντες, αλλά δεν φοβάμαι

Η τελευταία συνέντευξη του Στεφανάκου: Υπολογίζω τους πάντες, αλλά δεν φοβάμαι

Σχεδόν ένα χρόνο πριν την εκτέλεση του, είχε μιλήσει για τη ζωή του μετά τη φυλακή

«Υπολογίζω τους πάντες, αλλά δεν φοβάμαι» ήταν ο τίτλος της τελευταίας συνέντευξης που είχε δώσει ο Βασίλης Στεφανάκος, που εκτελέστηκε με μαφιόζικο τρόπο σήμερα το βράδυ στο Χαϊδάρι. Η συνέντευξη είχε δημοσιευτεί σχεδόν ένα χρόνο πριν την εκτέλεση του, στις 9 Φεβρουαρίου του 2017.

«Δεν έχω να ξεπεράσω κάτι, τη ζωή τη ζεις όπου τη βρίσκεις» έλεγε. «Θα το πω για μια ακόμη φορά στις τσ[…] της Αστυνομίας και της δημοσιογραφίας. Υπολογίζω τους πάντες αλλά δεν φοβάμαι τίποτα. Άλλωστε όποιοι θέλουν να μου κάνουν κακό, ξέρουν άλλους τρόπους. Θα επιλέξουν έναν τμηματάρχη της Ασφάλειας και έναν πρόθυμο εισαγγελέα για να μου κατασκευάσουν κατηγορίες οι οποίες θα καταπέσουν στο Εφετείο σε 4 χρόνια. Τρεις φορές στο παρελθόν έχει συμβεί αυτό… Μη με ρωτάς αν θα μπορούσα να φύγω. Δεν είχε κανένα νόημα να το κάνω. Άπαξ και με συνέλαβαν τελείωσε. Κατά το δικαιϊκό μας σύστημα έπρεπε καταδικαστώ, παρότι οι κατηγορίες που με βάρυναν αφορούσαν μόνον πράξεις αυτοδικίας. Δεν έχω κατηγορηθεί ως επαγγελματίας κακοποιός. Τέλος πάντων, νομίζω ότι κάθισα πολύ. Μάλλον ήταν για λιγότερο…».

Μάλιστα, ο Στεφανάκος είχε και το δικό του blog, που το έλεγε «Οι... Αόρατοι». Εκεί δημοσίευε και τις συνεντεύξεις που είχε δώσει κατά καιρούς στον Τύπο, με τελευταία αυτή με τον τίτλο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και τραγική ειρωνεία…