Σε ποιες υποθέσεις ήταν μπλεγμένος ο Βασίλης Στεφανάκος

Σε ποιες υποθέσεις ήταν μπλεγμένος ο Βασίλης Στεφανάκος

Οι σχέσεις με τον Χριστόδουλο Ξηρό, τον Αλκέτ Ριζάι, τους Πυρήνες της Φωτιάς και το οργανωμένο έγκλημα

«Ο φιλόσοφος των φυλακών», «ο σκληρός της νύχτας» και «ο πολιτικός καθοδηγητής» ήταν μερικά μόνο από τα προσωνύμια που είχαν αποδοθεί στον βαρυποινίτη, Βασίλη Στεφανάκο, που εκτελέστηκε σήμερα το βράδυ στην περιοχή του Χαϊδαρίου.

Ηγετικό στέλεχος του συνδικάτου του οργανωμένου εγκλήματος, στον Βασίλη Σταεφανάκο έχει αποδοθεί, μεταξύ άλλων, αρχηγικός ρόλος στις δραστηριότητες ελληνικής μαφίας αλλά και «σχέσεις συνεργασίας» με μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Σημειώνεται ότι ο Βασίλης Στεφανάκος είχε αποφυλακιστεί το καλοκαίρι του 2016 από τις φύλακες, με βάση τις διατάξεις του πολυσυζητημένου «νόμου Παρασκευόπουλου».

Είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών και τριών μηνών για ηθική αυτουργία σε δολοφονία που διέπραξε τον Αύγουστο του 2006 ο Αλκέτ Ριζάι αλλά και για την απόδραση Ριζάι και Παλαιοκώστα από τον Κορυδαλλό.

Επιπλέον, του είχε επιβληθεί, τον Δεκέμβριο του 2006, κάθειρξη 14,5 ετών για εμπλοκή σε υποθέσεις προστασίας και λαθρεμπόριο.

Ενώ έγινε ακόμη μια φορά πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες που του απέδιδαν επίθεση σε βάρος του Άκη Τσοχατζόπουλου μέσα στη φυλακή. Ο ίδιος πάντως το είχε διαψεύσει κατηγορηματικά, δηλώνοντας ότι προτίθεται να κινηθεί νομικά εναντίον της εφημερίδας που δημοσίευσε τις συγκεκριμένες πληροφορίες.

Ο ίδιος είχε αποκαλέσει σε συνεντεύξεις φίλο του τον Χριστόδουλο Ξηρό αλλά και τον Παναγιώτη Βλαστό για τον οποίον έλεγε ότι «θεωρώ το καλύτερο παιδί του κόσμου».

To who is who του Στεφανάκου

Ο έγκλειστος βαρυποινίτης Βασίλης Στεφανάκος, ο φερόμενος «νονός των νονών», ο «αρχηγός της Greek Mafia», ο «φίλος των Πυρήνων», όπως τον έχουν χαρακτηρίσει κατά καιρούς οι διωκτικές αρχές, έχει πλούσιο "βιογραφικό".  Σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης, πριν τον συλλάβουν τελικά τον Ιανουάριο του 2008: το ένα για την ηθική αυτουργία των Κώστα Κουτελιέρη και Γιάννη Κάτσιου (26/08/2006) στο Περιστέρι και το άλλο για την απόδραση των Αλκέτ Ριζάι (φυσικού αυτουργού της δολοφονίας) και Βασίλη Παλαιοκώστα (04/06/2006) με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό. Παράλληλα, σε βάρος του εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις για σύσταση και συμμορία, εκβιάσεις και επικίνδυνες σωματικές βλάβες. Τελευταία καταδίκη του ήταν στις 14 Δεκεμβρίου 2006 (σε 14,5 χρόνια κάθειρξη για τη μεγάλη υπόθεση με τους 44 κατηγορούμενους για προστασία και λαθρεμπόριο που πιάστηκαν το 2002).

Δείτε τι είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή του (Έθνος της Κυριακής 2/2/2014)

  • Τι λέει για τον Χ. Ξηρό...
    Είναι φίλος μου και εύχομαι να είναι γε­ρός και να ζήσει πολλά χρόνια. Και επειδή είναι μακρόβιοι αυτοί οι Ικα­ριώτες, πιστεύω ότι θα μας θάψει όλους
  • ...για τον Γιωτόπουλο...
    Είναι ένας ηλικιωμένος άνθρωπος, βασανισμένος τόσα χρόνια στην απομόνωση, είναι κατανοητό να του επιτρέπονται στιγμές αδυναμίας
  • ...και τους Χρυσαυγίτες
    Οι μαϊμούδες της Χρυσής Αυγής ψάχνουν γνωστούς στις φυλακές για να μην τους διακορεύσουν
  • Για τα μελη των «πυρηνων της φωτιας»

Χαίρομαι να κουβεντιάζω μαζί τους και να κάνω παρέα στη φυλακή