Με 22 σφαίρες γάζωσαν τον Στεφανάκο σε μαφιόζικη εκτέλεση

Με 22 σφαίρες γάζωσαν τον Στεφανάκο σε μαφιόζικη εκτέλεση

Άγνωστοι τον «γάζωσαν» με καλάσνικοφ μέσα στο αυτοκίνητό του

Νεκρός από επίθεση αγνώστων έπεσε το απόγευμα ο βαρυποινίτης Βασίλης Στεφανάκος, στη λεωφόρο Αθηνών 302 στο Χαϊδάρι.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η επίθεση έγινε μόλις ο Βασίλης Στεφανάκος έβγαινε από κτίριο που παλιότερα χρησιμοποιούσε ως έκθεση αυτοκινήτων, και τώρα διατηρούσε ζαχαροπλαστείο στο ισόγειο και χρησιμοποιούσε ως γραφεία εταιρείας με υγραέριο τον πρώτο όροφο. Δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, λευκού χρώματος, προσέγγισαν το αυτοκίνητο του 57χρονου και τον «γάζωσαν» με καλάσνικοφ, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα. Τα συνεργεία της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας έχουν περισυλλέξει μέχρι στιγμής 22 κάλυκες από καλάσνικοφ.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι εκτελεστές ήταν ολόκληρη ομάδα και πιθανολογείται ότι εκτός από τους δύο φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας, υπήρχαν και άλλα άτομα που παρακολουθούσαν τις κινήσεις του στόχου τους.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Στεφανάκος κυκλοφορούσε πάντα με συνοδεία για προστασία, καθώς και με θωρακισμένο αυτοκίνητο. Σήμερα το απόγευμα έφυγε από το γραφείο στον πρώτο όροφο μαζί με ένα ακόμα άτομο που τον συνόδευε. Πιθανολογείται ότι την ώρα που βγήκε από το κτίριο, με τον συνοδό του πιο πίσω, δόθηκε σήμα στους δύο εκτελεστές, οι οποίοι περίμεναν σε μικρή απόσταση, και καθώς μπήκε στο αυτοκίνητο του, μάρκας BMW σειράς «5», κινήθηκαν με ταχύτητα, ο συνεπιβάτης της μηχανής άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού και τον «γάζωσε» με το καλάσνικοφ. Ο συνοδός του 57χρονου δεν είχε προλάβει να πλησιάσει. Αμέσως μετά οι δράστες της δολοφονίας ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν.

Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη, ενώ οι αστυνομικοί αναζητούν υλικό από κάμερες που τυχόν υπάρχουν στο σημείο, για την περίπτωση που έχουν καταγράψει συνεργούς των δύο εκτελεστών, πριν και μετά την δολοφονία.

Σε ό,τι αφορά τα κίνητρα της δολοφονίας, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάτι συγκεκριμένο, αλλά όπως λένε οι αστυνομικοί, το θύμα είχε «ανοιχτούς λογαριασμούς» με πολύ κόσμο στον υπόκοσμο. Ωστόσο δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η δολοφονία του να σχετίζεται με δραστηριότητές του το διάστημα μετά την αποφυλάκιση του.

Ο Βασίλης Στεφανάκος είχε αποφυλακιστεί τον Αύγουστο του 2016, αφού εξέτισε πολυετή ποινή για σωρεία εγκληματικών ενεργειών, ενώ το όνομά του είχε συνδεθεί με τη λεγόμενη «ελληνική μαφία» και είχε καταδικαστεί για λαθρεμπόριο, προστασία και άλλες εγκληματικές πράξεις.

Ποιος ήταν ο Βασίλης Στεφανάκος

Στον Βασίλη Στεφανάκο έχει αποδοθεί, μεταξύ άλλων, αρχηγικός ρόλος στις δραστηριότητες της ελληνικής μαφίας, αλλά και "σχέσεις συνεργασίας" με μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Ο Βασίλης Στεφανάκος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών και τριών μηνών για ηθική αυτουργία σε δολοφονία που διέπραξε τον Αύγουστο του 2006 ο Αλκέτ Ριζάι, αλλά και για την απόδραση Ριζάι και Παλαιοκώστα από τον Κορυδαλλό.

Επιπλέον, του είχε επιβληθεί, τον Δεκέμβριο του 2006, κάθειρξη 14,5 ετών για εμπλοκή σε υποθέσεις προστασίας και λαθρεμπόριο.

Το 2016 ο Βασίλης Στεαφανάκος είχε γίνει πρωτοσέλιδο, καθώς του απέδιδαν επίθεση σε βάρος του Άκη Τσοχατζόπουλου μέσα στη φυλακή, κάτι που ο ίδιος διέψευσε κατηγορηματικά.