Στο αναμορφωτήριο ο 16χρονος που σκότωσε τον 14χρονο στη Γέφυρα

Στο αναμορφωτήριο ο 16χρονος που σκότωσε τον 14χρονο στη Γέφυρα

Η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών

Τα αναμορφωτικά μέτρα του εγκλεισμού στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου μέχρι την ενηλικίωσή του, που βάσει νόμου είναι το 21ο έτος, αλλά και της καθημερινής παρακολούθησής του από παιδοψυχίατρο, επιβλήθηκαν στον 16χρονο, ο οποίος ομολόγησε ότι τον Ιούνιο του 2016 σκότωσε τον 14χρονο φίλο του στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης.

Η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών ενώπιον του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Θεσσαλονίκης όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το χρονικό της δολοφονίας

«Τον σκότωσα γιατί έλεγε προσβλητικές κουβέντες για 'μένα και την οικογένειά μου» είχε πει τότε ο 16χρονος φίλος και γείτονας του 14χρονου ο οποίος παραδέχθηκε στους αστυνομικούς ότι είναι αυτός που με δύο φονικά χτυπήματα δολοφόνησε τον μικρό μαθητή.

Όπως είχε υποστηρίξει τα τελευταία δύο χρόνια δεχόταν bullying από το θύμα. Όπως είχε περιγράψει στην καταθεσή του έφυγαν μαζί από το σημείο που διασκέδαζαν για να πάνε στα σπίτια τους με το θύμα –σύμφωνα πάντα με την ομολογία– να του μιλά με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε, μόλις έφτασαν έξω από το σπίτι του ζήτησε από τον 14χρονο να μην φύγει και να τον περιμένει. Ο 16χρονος πήγε στο υπόγειο του σπιτιού του, πήρε ένα μαχαίρι και, όταν επέστρεψε, χτύπησε αρχικά τον 14χρονο στην πίσω πλευρά του λαιμού του και λίγα λεπτά αργότερα του κατάφερε και το δεύτερο χτύπημα.