Σαρωτικοί έλεγχοι για τον εντοπισμό όσων ρυπαίνουν τον Τιταρήσιο ποταμό

Σαρωτικοί έλεγχοι για τον εντοπισμό όσων ρυπαίνουν τον Τιταρήσιο ποταμό

Στο στόχαστρο ποιμνιοστάσια, τυροκομεία και βιομηχανίες σε περιοχές της Ελασσόνας και του Τύρναβου

Σαρωτικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν χθες και συνεχίζονται σήμερα σε διάφορες επιχειρήσεις, ποιμνιοστάσια, τυροκομεία, βιομηχανίες σε  περιοχές της Ελασσόνας και του Τύρναβου, από κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ώστε να εντοπιστεί η πηγή της ρύπανσης του Τιταρήσιου ποταμού -ένας από τους πιο σημαντικούς παραποτάμους του Πηνειού - αλλά και ποιοι χύνουν τα απόβλητα μέσα στο ποτάμι.

Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες ημέρες διαπιστώθηκε έντονη ρύπανση του ποταμού, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις στον Τιταρήσιο ποταμό χύνονται  αστικά απόβλητα, απόβλητα τυροκομείων, κτηνοτροφικών μονάδων αλλά και στέμφυλα.

Η ρύπανση έγινε γνωστή μετά από καταγγελίες, καθώς κατά μήκος του ποταμού εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες αφρισμένου νερού, αλλά και μαύρου νερού. Με βάση τον σχεδιασμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αναμένεται να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι να ταυτοποιηθούν οι παραβάσεις και να επιβληθούν πρόστιμα σε όσους ρυπαίνουν.

Σύμφωνα με την Ελευθερία, το φαινόμενο του μαυρισμένου νερού στον Τιταρήσιο και των περίεργων αφρών μέσα στο νερό εμφανίζεται από την περιοχή του Αγιονερίου Ελασσόνας και φτάνει μέχρι τον Τύρναβο.