Επτά προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Επτά προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο μεγαλύτερο κομμάτι της Εγνατίας έχει αποκατασταθεί

Σε επτά προσαγωγές υπόπτων για τα επεισόδια που σημειώθηκαν απόψε έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, μετά τις πορείες για την 44η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου, προχώρησε η Αστυνομία. Οι προσαχθέντες οδηγούνται στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, όπου εξετάζεται η συμμετοχή τους στα επεισόδια.

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, λίγο μετά τις 8 το βράδυ, όταν ομάδα 30-40 κουκουλοφόρων κινήθηκε προς την Πανεπιστημιούπολη απ' όπου με ορμητήριο την Πολυτεχνική Σχολή έστησε οδοφράγματα επί της οδού Εγνατίας, εκτοξεύοντας -κατά διαστήματα- βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες, πέτρες, μάρμαρα κ.ά προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ που ήταν παραταγμένες απέναντι, στο «Παλαί ντε Σπορ». Οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, ενώ έγινε περιορισμένη χρήση χημικών. Το παραπάνω σκηνικό διήρκεσε περίπου δύο ώρες.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο μεγαλύτερο κομμάτι της Εγνατίας έχει αποκατασταθεί αυτή την ώρα, όπως και στους γύρω δρόμους της Πανεπιστημιούπολης. Στο σημείο αναμένονται συνεργεία του κεντρικού δήμου για να καθαρίσουν το οδόστρωμα, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να φανεί και το μέγεθος των ζημιών στην Πολυτεχνική Σχολή, καθώς οι κουκουλοφόροι ξήλωσαν ό,τι βρήκαν μέσα στο κτίριο, από τραπεζάκια και καρέκλες έως μάρμαρα και σιδηροκατασκευές, μεταφέροντας τα στο δρόμο για να φτιάξουν τα οδοφράγματα.