Ξεθωριάζει το όνειρο της πρόκρισης στο Μουντιάλ για την Ελλάδα

Ξεθωριάζει το όνειρο της πρόκρισης στο Μουντιάλ για την Ελλάδα

Κακή εμφάνιση και συντριβή για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην Κροατία με 4-1

Τη συντριβή με 4-1 γνώρισε στο Ζάγκρεμπ η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου από την αντίστοιχη της Κροατίας, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα πλέι-οφ της πρόκρισης στο Μουντιάλ του 2018, πληρώνοντας τα τραγικά της λάθη στην άμυνα, και πλέον το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα χρειαστεί ένα... ποδοσφαιρικό θαύμα για να προκριθεί στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που θα διεξαχθεί στη Ρωσία.

Η κακή μέρα φάνηκε από νωρίς, καθώς στο 11’ ο Καρνέζης έκανε κακό κοντρόλ, δίνοντας την ευκαιρία στον Κάλινιτς να «τσιμπήσει» την μπάλα. Ο Έλληνας γκολκίπερ τον ανέτρεψε και ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι, που εκτέλεσε εύστοχα ο Μόντριτς για το 1-0.

Στο 19’ οι Κροάτες διπλασίασαν τα τέρματά τους με εξ επαφής τακουνάκι του αμαρκάριστου Κάλινιτς μετά από πάσα του Στρίνιτς.

Η Εθνική μας έβγαλε αντίδραση και με τη συμπλήρωση του ημιώρου μείωσε σε 2-1 με ωραία κεφαλιά του Παπασταθόπουλου, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη. Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα, στο 34’, ο Πέρισιτς με κεφαλιά από κοντά μετά από ωραία σέντρα του Βρσάλικο έδωσε και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων στους Κροάτες.

Ακολούθησε ένα ακόμα γκολ-δώρο της εθνικής μας ομάδας στους Κροάτες, με τον Σταφυλίδη στο 49’ να μπερδεύεται μόνος του και να δίνει... πάσα στον Βρσάλικο, που σέρβιρε το έτοιμο γκολ στον Κράμαριτς.

Οι παίκτες του Μίκαελ Σκίμπε έμοιαζαν μουδιασμένοι και δεν απείλησαν σχεδόν σε κανένα σημείο την εστία του Σούμπασιτς, με εξαίρεση τη φάση στο 90’, όταν ο Κροάτης γκολκίπερ απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Μήτρογλου.

Πλέον, στον επαναληπτικό της Κυριακής, που θα διεξαχθεί στο Καραϊσκάκη, η Ελλάδα χρειάζεται νίκη με 3-0 ή με τέσσερα γκολ διαφορά για να πάρει την πρόκριση. Σε αντίθετη περίπτωση, θα είναι η Κροατία που θα πανηγυρίσει την πρόκριση στα γήπεδα της Ρωσίας.