Κράτησε στο 0-0 την Μπαρτσελόνα ο Ολυμπιακός

Κράτησε στο 0-0 την Μπαρτσελόνα ο Ολυμπιακός

Πρώτος βαθμός για τους Πειραιώτες στο φετινό Champions League με πολύ καλή εμφάνιση, αλλά και τύχη

Τον πρώτο του βαθμό στο φετινό Champions League κατέκτησε ο Ολυμπιακός, που κράτησε την Μπαρτσελόνα στο 0-0 στο Καραϊσκάκη και διατήρησε τις μαθηματικές ελπίδες του για την κατάκτηση της τρίτης θέσης στον όμιλο.

Ο Ολυμπιακός στάθηκε πολύ καλά απέναντι στη μεγάλη αντίπαλό του, και μάλιστα ήταν αυτός που είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι να ανοίξει το σκορ, στο 15’, όταν από μπαλιά του Οφόε ο Ομάρ βρέθηκε μόνος με τον Τερ Στέγκεν από τα δεξιά, όμως ο Ουμτιτί με ένα εκπληκτικό τάκλιν του πήρε την μπουκιά από το στόμα πριν προλάβει να σουτάρει.

Στη συνέχεια οι Καταλανοί ανέβασαν στροφές και στο 20’ ο Προτό γλίτωσε τον Ολυμπιακό με εξ επαφής απόκρουση στο τακουνάκι του Σουάρες, ενώ στο 22’ το πλασέ του Ουρουγουανού πέρασε λίγο άουτ.

Ο Προτό στο 28’ απέκρουσε με δυσκολία το σουτ του Μέσι, μετά από ωραία ατομική ενέργεια, ενώ στο 37’ ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να απειλήσει, με τον Φορτούνη να μην μπορεί να νικήσει τον Τερ Στέγκεν μετά από ωραία συνεργασία των συμπαικτών του.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός στάθηκε τυχερός στο 62’, όταν προ κενής εστίας ο Μέσι βρήκε άσχημα την μπάλα και την έστειλε άουτ, αλλά και στο 80’, όταν ο Σουάρες επιχείρησε να «κρεμάσει» τον Προτό, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ. Πολύτιμη ήταν εξάλλου και η παρέμβαση του Μποτία, που με σωστές τοποθετήσεις σε σουτ του Σουάρες στο 72’ και στο 82’ απέτρεψε την παραβίαση της εστίας των «ερυθρολεύκων».

Το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος, δίνοντας στον Ολυμπιακό τον πρώτο του βαθμό στη φετινή διοργάνωση, ενώ σε συνδυασμό με το 1-1 στο παιχνίδι της Σπόρτινγκ Λισαβόνας με τη Γιουβέντους, οι Πειραιώτες μπορούν να πάρουν την τρίτη θέση, αν στην επόμενη αγωνιστική νικήσουν μέσα στην έδρα της Σπόρτινγκ με δύο γκολ διαφορά και στην τελευταία αγωνιστική κόντρα στη Γιουβέντους πάρουν καλύτερο ή ίδιο αποτέλεσμα από αυτό των Πορτογάλων με την Μπαρτσελόνα.

Η βαθμολογία του ομίλου:

Μπαρτσελόνα 10
Γιουβέντους 7
Σπόρτινγκ 4
Ολυμπιακός 1