Πώς φαίνεται ότι ο δολοφόνος γνώριζε τις κινήσεις της 32χρονης

Πώς φαίνεται ότι ο δολοφόνος γνώριζε τις κινήσεις της 32χρονης

Η άτυχη γυναίκα δέχθηκε δεκατέσσερις μαχαιριές σχεδόν σε όλο το σώμα της

Στα άτομα με τα οποία η 32χρονη Δώρα Ζέμπερη διατηρούσε τα τελευταία χρόνια φιλικές και προσωπικές σχέσεις εστιάζουν οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών.

Μέχρι στιγμής, από τη ΓΑΔΑ έχουν περάσει και δώσει κατάθεση αρκετά άτομα.

Ο δολοφόνος φαίνεται να γνώριζε πολύ καλά τις συνήθειες της 32χρονης. Ήξερε ότι αρκετές φορές την εβδομάδα πήγαινε στο Β' νεκροταφείο, όπου είχε ταφεί ο φίλος της και έστησε το καρτέρι θανάτου μέσα στο χώρο του κοιμητηρίου.

Οι 14 μαχαιριές δείχνουν πάθος, μίσος και σε πολλές περιπτώσεις υποδηλώνουν προσωπικά και ερωτικά κίνητρα.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι δεν προκύπτουν, τουλάχιστον έως τώρα, ενδείξεις ότι η δολοφονία οφείλεται στην επαγγελματική ιδιότητά της και στις υποθέσεις που χειριζόταν η 32χρονη, η οποία εργαζόταν στο Τμήμα Ελέγχων της Α' ΔΟΥ Πειραιά.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η άτυχη γυναίκα δέχθηκε δεκατέσσερις μαχαιριές σχεδόν σε όλο το σώμα της, ενώ έφερε και αμυντικά τραύματα, γεγονός που σημαίνει ότι προσπάθησε να προφυλαχθεί από το μένος του δράστη.

«Οι πρώτες ενδείξεις από τον τρόπο που δολοφονήθηκε η γυναίκα οδηγούν προς την κατεύθυνση των προσωπικών κινήτρων. Δεν θα πρέπει, όμως, να αποκλειστεί, αυτήν τη στιγμή τουλάχιστον, και κάποια άλλη εκδοχή, ενώ δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη για σχέση της δολοφονίας με την επαγγελματική της ιδιότητα», τόνισε χαρακτηριστικά στο αξιωματικός της ΕΛΑΣ.

Σημειώνεται, ότι η 32χρονη είχε πάει στο Β' Νεκροταφείο για να ανάψει το καντήλι σε τάφο φιλικού προσώπου της, που σκοτώθηκε πριν από μερικούς μήνες, και δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση από τον άγνωστο δράστη. Μάλιστα, μετά τις πρώτες μαχαιριές, η άτυχη γυναίκα μπόρεσε να συρθεί για μερικά μέτρα και ξεψύχησε πάνω σε έναν τάφο, όπου την είδε ένας ιερέας του κοιμητηρίου.

Μαρτυρίες έκαναν λόγο για το αρχικό γράμμα «Γ» να έχει χαραχτεί στο πρόσωπο του θύματος. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, όπως μετέδωσε ο Alpha στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων, αυτό προέκυψε από την πάλη της κοπέλας στην προσπάθειά της να αμυνθεί.

«Θέλω να βρεθεί ο δολοφόνος. Να τον δω και να μου πει γιατί σκότωσε το παιδί μου. Ένα τέτοιο παιδί. Ένα παιδί που δεν έχει πειράξει ούτε μυρμήγκι», δήλωσε η μητέρα της αδικοχαμένης γυναίκας και συνέχισε: «Μου είχε πει ότι φοβόταν μόνο. Είχε κάνει κάποια ασφάλεια ζωής, ώστε αν πάθαινε κάτι να έπαιρναν τα λεφτά τα αδέρφια της».

«Είχε αναλάβει κάποιες υποθέσεις δύσκολες και φοβόταν ότι δεν μπορούσε να τις βγάλει εις πέρας. Μου είχε πει κάποια στιγμή ότι αν κάνω λάθος πάνω στη δουλειά μου μπορεί να πάω και φυλακή και φοβάμαι και γι’ αυτό και για αυτό είχε αποφασίσει να φύγει και από τον έλεγχο και θα έκανε τώρα μεταπτυχιακό για να πάρει βαθμό».

Η μητέρα ζητά να διερευνηθεί, εκτός από το επαγγελματικό, και το φιλικό και συγγενικό της περιβάλλον. «Σκέφτομαι πολλές εκδοχές. Δεν μπορώ να σκεφτώ λογικά κατ’ αρχήν…».

Το πρωί της Πέμπτης, ο πατέρας της άτυχης κοπέλας ανέφερε πως η κόρη του πήγαινε συχνά στο νεκροταφείο και ζήτησε από το ΣΔΟΕ να ανακοινώσει τις υποθέσεις που χειριζόταν, εκτιμώντας ότι το κίνητρο της δολοφονίας προέρχεται εκεί και λέγοντας πως έχει υποψίες ότι πρόκειται για «συμβόλαιο θανάτου».

Ωστόσο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η δολοφονία δεν φαίνεται να σχετίζεται με κάποια υπόθεση εφοριακού ελέγχου. Επιπλέον λόγοι που συνηγορούν σε αυτό είναι όχι μόνο ο τρόπος με τον οποίο δολοφονήθηκε, με 14 μαχαιριές, αλλά και το ότι δεν φαίνεται να χειρίζονταν σημαντικές υποθέσεις.

«Ορκίζομαι στον τάφο του παιδιού μου και στη μνήμη του ότι θα τον σκοτώσω και μέσα στη φυλακή θα μπω να τον σκοτώσω» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στα ΜΜΕ έξω από το Β’ Νεκροταφείο ο πατέρας της 32χρονης, ενώ πρόσθεσε πως ακόμη και αν πρόκειται για έναν απλό εγκληματία, και πάλι «η ευθύνη ανήκει στο κράτος, καθώς δεν παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια στους πολίτες».