Σλοβενία και Σκωτία… στέλνουν την Ελλάδα στα μπαράζ του Μουντιάλ

Σλοβενία και Σκωτία… στέλνουν την Ελλάδα στα μπαράζ του Μουντιάλ

Μονόδρομος η νίκη επί του Γιβραλτάρ στο τελευταίο παιχνίδι της φάσης των ομίλων

Μία ανάσα από τα μπαράζ για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 2018 βρίσκεται πλέον η Ελλάδα, μετά την ισοπαλία με 2-2 στο παιχνίδι της Σλοβενίας με τη Σκωτία για τον 6ο Όμιλο των προκριματικών.

Η εθνική μας ομάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση του ομίλου της, χάρη στη χθεσινή της νίκη επί της Κύπρου, σε συνδυασμό με την εντός έδρας ήττα της Βοσνίας από το Βέλγιο, και αν δε συμβεί το... αδιανόητο, να χάσει δηλαδή στην τελευταία αγωνιστική από το αδύναμο Γιβραλτάρ, τότε θα παραμείνει σε αυτήν τη θέση.

Το «ερωτηματικό» μέχρι σήμερα ήταν το αν αυτή η δεύτερη θέση θα οδηγήσει και στα μπαράζ, καθώς μόνο οι οκτώ από τις εννέα δεύτερες των ομίλων θα συμμετάσχουν σε αυτά, με την ένατη, αυτή που έχει τη χαμηλότερη συγκομιδή βαθμών (χωρίς να προσμετρώνται οι βαθμοί κόντρα στους ουραγούς των ομίλων), να μένει εκτός. Όμως σήμερα οριστικοποιήθηκε ότι η Ελλάδα δεν θα είναι η χειρότερη δεύτερη, καθώς με το 2-2 της Σλοβενίας με τη Σκωτία η Σλοβακία ήταν αυτή που κατατάσσεται δεύτερη στον 6ο Όμιλο, και η συγκομιδή βαθμών της είναι χαμηλότερη από της Ελλάδας, επομένως είναι πια βέβαιο ότι η Ελλάδα δεν θα είναι η χειρότερη δεύτερη.

Επομένως, το μόνο που έχει να κάνει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για να περάσει στα μπαράζ, είναι να νικήσει το Γιβραλτάρ στο παιχνίδι της ερχόμενης Τρίτης.