Μεγάλη φωτιά στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής – Έκαψε σπίτια

Μεγάλη φωτιά στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής – Έκαψε σπίτια

Το έργο της Πυροσβεστικής δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή

Μνήμες από τον Αύγουστο του 2006 ξύπνησε η μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στη χερσόνησο της Κασσάνδρας, στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, η οποία ακόμη κι αυτή την περίοδο συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό τουριστών.

Η φωτιά ξέσπασε στις 2.30 μετά το μεσημέρι στην περιοχή της Μόλα Καλύβα και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Πυκνοί καπνοί σκέπασαν την περιοχή και είναι ορατοί από μεγάλη ακτίνα.

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι η φωτιά προκάλεσε καταστροφές σε δύο σπίτια, ενώ στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής, με πολλά μηχανήματα, 15 από τα οποία διέθεσε η Περιφέρεια.

Η πυρκαγιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω και των ισχυρών ανέμων που επικρατούν στην περιοχή, κατακαίγοντας δασική έκταση.

Το μέτωπο της φωτιάς κινείται προς το Κασσανδρινό και τη Νέα Σκιώνη και οι φλόγες φαίνεται να πλησιάζουν σε αυλές σπιτιών.

Οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς. Επί τόπου επιχειρούν δεκάδες πυροσβέστες και εθελοντές, την ώρα που από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο κι ένα «Καναντέρ». Εξάλλου, χωματουργικά μηχανήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρίσκονται ή κατευθύνονται προς στην περιοχή συνδράμοντας το έργο της πυρόσβεσης.

Λίγο αργότερα εκδηλώθηκε και δεύτερη πυρκαγιά στην Κεντρική Μακεδονία, στις Σέρρες, και ειδικότερα σε δασική περιοχή του δήμου Σιντικής, όπου επιχειρούν χερσαίες δυνάμεις, αποτελούμενες από 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα.