Μυτιληνιοί είπαν να περάσουν στο παζάρι στο Αϊβαλί και μετάνιωσαν πικρά

Μυτιληνιοί είπαν να περάσουν στο παζάρι στο Αϊβαλί και μετάνιωσαν πικρά

Απίστευτες καθυστερήσεις και κυκλοφοριακό κομφούζιο

Σε μαραθώνιο ταλαιπωρίας αποδείχτηκε η ιδέα περίπου 1.200 ανθρώπων από τη Μυτιλήνη που προσπάθησαν να περάσουν στο Αϊβαλί που έχει παζάρι κάθε Πέμπτη.

Η προσπάθεια να ταξιδέψουν απέναντι είχε σαν αποτέλεσμα οι περισσότεροι να αναχωρήσουν με μεγάλη καθυστέρηση (το τελευταίο πλοιάριο αναχώρησε στις 10.30 το πρωί) ενώ οι τελευταίοι βγήκαν από το τελωνείο στο Αϊβαλί στις 2:30 το μεσημέρι. Πολλοί ήταν οι ταξιδιώτες που διαμαρτύρονταν για το ότι ένα ταξίδι διάρκειας μιάμιση ώρας εξελίχθηκε σε ένα «μαραθώνιο» τεσσάρων έως και πέντε ωρών όπου ιδιαίτερα στο τουρκικό τελωνείο με δυο μόλις σημεία θεώρησης εισόδου υποχρεώθηκαν να περιμένουν κάτω από τον ήλιο «χωρίς μια τέντα, χωρίς τουαλέτα, χωρίς ένα μπουκάλι νερό» όπως χαρακτηριστικά καταγγέλθηκε. Στο τέλος η μετάβαση απέβη άκαρπη αφού δεν υπήρξε ώρα για ψώνια από το παζάρι, μια και στις 5 το απόγευμα ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει η διαδικασία της επιβίβασης τους στα πλοιάρια με προορισμό τη Μυτιλήνη.

Ας σημειωθεί ότι στο παζάρι στο Αϊβαλί κάθε Πέμπτη μεταβαίνει ένας σημαντικός αριθμός Μυτιληνιών για ψώνια, ενώ ιδιαίτερα σήμερα ο αριθμός των ταξιδιωτών ήταν πολύ μεγαλύτερος εν όψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς. Ας σημειωθεί επίσης, ότι στο λιμάνι της Μυτιλήνης υπήρξε το πρωί κυκλοφοριακή συμφόρηση από όσους κατέβαιναν με τα αυτοκίνητα τους, ενώ γέμισε με παρκαρισμένα αυτοκίνητα όλο το λιμάνι και οι δρόμοι της βόρειας πλευράς της πόλης.

5
σχόλια
 1. avatar KAT-OΛE

  Ναι, πάτε στην Τουρκία να αφήνετε τα ωραία λεφτά σας , για να κάνετε μάγκες τους <> γείτονες!!!

  1. avatar Χρηστος Μ.

   Δεν σε καταλαβαίνω. Αν ήταν η Αγγλία δίπλα μας, εκτός ευρώ και φθηνότερη σε όλα τα προιόντα διαβίωσης, από χαρτί τουαλέτας μέχρι μακαρόνια, κατά 60%, δεν θα πήγαινες? Εάν για γέμισμα ρεζερβουάρ χρειαζόσουν 22 ευρώ και όχι 80, θα έλεγες το ίδιο? Είτε Τουρκια, είτε Βουλγαρία, είτε Γερμανία ο καθένας επιλέγει να ζει όπως μπορεί, γιατί ΜΠΟΡΕΙ. Εσύ που αντέχεις το στρεβλό Ευρωπαικο συστημα του να αγοράζεις το ίδιο προιόν στην Ελλάδα με 10 ευρώ, στην Γερμανία με 6 ευρώ και στην Βουλγαρία με 5 ευρώ, κάτσε να παιρνεις μισθό 763 στη Ελλάδα για την ίδια δουλεια που στην Γερμανία παίρνεις 1800 και φουλ ασφαλεια ιατρική,επιδοματα και καλυτερη διαβίωση. Εάν αντέχεις, πλήρωνε ασφαλεια 26% επί του τζίρου σου, 29 με 35% φόρο εισοδηματος 24% ΦΠΑ και εφόσον έχεις και πολλά λαλά υπηρεσίες κοινής ωφέλειας που διπλασιάζουν το λογαριασμό του ρεύματος σου συν τα χρήματα περί διανομής και συντήρησης δικτύου ρευματος (λες και μας κανει χάρη η ΔΕΗ που μας το παρέχει το ρεύμα ουρανοκατέβατα), και μετά ρώτα τον μυτιληνιο γιατί πηγε ΑΙβαλι να αγοράσει σχολικα είδη και κονσέρβες ντομάτας για να την βγάλει, γιατι δεν νομίζω στο παζάρι να πήγαν οι έχοντες, έξυπνοπούλι..

   1. avatar ΓιάννηςΜ

    Δεν είναι η Αγγλία, ούτε η Γερμανία όμως δίπλα ρε παλικάρι. Που κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Εϊναι η τουρκία που κατέχει τη μισή Κύπρο, που τα μισά λεφτά που βγάζει τα ρίχνει σε εξοπλιστικές δαπάνες για να σου κάνει τον κοκορα και να μην μπορείς να βγάλεις 10 λίτρα πετρέλαιονα ξελασπώσεις, που ήδη σπέρνει σπόρια στη Θράκη για να στη φάνε και κάνει πλάτες σε Αλβανούς και Σκοπιανούς να σου πουλάνε τρέλα, που όπως παραδεχτηκε παλαιότερα ο Γκιούλ στέλνει πρακτορες να σου βαζουν φωτίες να σου σκίσουν τον τουρισμό, που δημιουργεί επεισόδια με στόχο να φθείρεσαι οικονομικά σε υπέρογκα εξοπλιστικά και που σε τελική ανάλυση μάχεται τη φυλή σου εδώ και 1000 χρόνια και σε ξεριζώνει από ότι ιερό και όσιο έχεις. ΑΝΤΕ ΠΟΥ ΜΟΥ ΓΙΝΑΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

 2. avatar ΕΛΛΗΝ

  ΤΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ!!! ΠΟΣΟ ΜΑ ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ. ΕΛΕΕΙΝΟΙ.

  1. avatar Χρηστος Μ.

   Χαμηλά, πιό χαμηλά, έχει και άλλο...Δεν σε καταλαβαίνω. Αν ήταν η Αγγλία δίπλα μας, εκτός ευρώ και φθηνότερη σε όλα τα προιόντα διαβίωσης, από χαρτί τουαλέτας μέχρι μακαρόνια, κατά 60%, δεν θα πήγαινες? Εάν για γέμισμα ρεζερβουάρ χρειαζόσουν 22 ευρώ και όχι 80, θα έλεγες το ίδιο? Είτε Τουρκια, είτε Βουλγαρία, είτε Γερμανία ο καθένας επιλέγει να ζει όπως μπορεί, γιατί ΜΠΟΡΕΙ. Εσύ που αντέχεις το στρεβλό Ευρωπαικο συστημα του να αγοράζεις το ίδιο προιόν στην Ελλάδα με 10 ευρώ, στην Γερμανία με 6 ευρώ και στην Βουλγαρία με 5 ευρώ, κάτσε να παιρνεις μισθό 763 στη Ελλάδα για την ίδια δουλεια που στην Γερμανία παίρνεις 1800 και φουλ ασφαλεια ιατρική,επιδοματα και καλυτερη διαβίωση. Εάν αντέχεις, πλήρωνε ασφαλεια 26% επί του τζίρου σου, 29 με 35% φόρο εισοδηματος 24% ΦΠΑ και εφόσον έχεις και πολλά λαλά υπηρεσίες κοινής ωφέλειας που διπλασιάζουν το λογαριασμό του ρεύματος σου συν τα χρήματα περί διανομής και συντήρησης δικτύου ρευματος (λες και μας κανει χάρη η ΔΕΗ που μας το παρέχει το ρεύμα ουρανοκατέβατα), και μετά ρώτα τον μυτιληνιο γιατί πηγε ΑΙβαλι να αγοράσει σχολικα είδη και κονσέρβες ντομάτας για να την βγάλει, γιατι δεν νομίζω στο παζάρι να πήγαν οι έχοντες, έξυπνοπούλι..

Παρακαλούμε περιμένετε ...