“Ακροδεξιοί στο ρόλο του εγγυητή της τάξης”

Στο ενδεχόμενο άρσης της ασυλίας βουλευτών της «Χρυσής Αυγής» αναφέρεται ρεπορτάζ στην γερμανική έκδοση των Financial Times με τίτλο: «Φασίστες στο στόχαστρο της ελληνικής Δικαιοσύνης».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Ολοένα και περισσότερο οι Ακροδεξιοί προσπαθούν να διαδραματίσουν τον ρόλο του εγγυητή της τάξης. Στο πλαίσιο αυτό βουλευτές του κόμματος πραγματοποίησαν στην Ραφήνα και το Μεσολόγγι ελέγχους στις άδειες αλλοδαπών μικροπωλητών. Οπαδοί του κόμματος προέβησαν σε καταστροφές πάγκων και ξυλοδαρμούς μικροπωλητών. Στο Μεσολόγγι συμμετείχε στις δραστηριότητες αυτές και ο αστυνομικός που έχει διατεθεί για την φύλαξη του τοπικού βουλευτή Κ. Μπαρμπαρούση.

Γι’ αυτόν τον λόγο αποσύρθηκαν όλοι οι αστυνομικοί που είχαν αναλάβει την φύλαξη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Επιπλέον, η αστυνομία ήθελε να αποφύγει τη συμμετοχή μελών της σε άλλα ενοχλητικά περιστατικά. Αριστερής απόκλισης κόμματα και διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ασκούν κριτική για το ότι αστυνομικοί συμμερίζονται τις απόψεις του φασιστικού κόμματος και κάνουν ότι δεν βλέπουν τις επιθέσεις εναντίον μεταναστών».