Ανείπωτη θλίψη για τον θάνατο της 11χρονης στη Ηλεία: «Ήταν ένα αγγελούδι, γιατί το βασάνισε τόσο σκληρά;» συγκλονίζει ο θείος της

Ανείπωτη θλίψη για τον θάνατο της 11χρονης στη Ηλεία: «Ήταν ένα αγγελούδι, γιατί το βασάνισε τόσο σκληρά;» συγκλονίζει ο θείος της

«Όλοι όσοι έχουμε έρθει εδώ το μόνο που ζητάμε είναι δικαιοσύνη!»

«Παγωμένη» είναι η κοινωνία από την στυγερή δολοφονία της 11χρονης Βασιλικής από τον θείο της στην Ηλεία. Νέα στοιχεία προέκυψαν από τις έρευνες που πραγματοποιούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου Αστυνομίας, για την υπόθεση της δολοφονίας του παιδιού στην περιοχή Καταρράχι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, μόλις ο 37χρονος παρέλαβε με αυτοκίνητο την 11χρονη από την Μυρτιά, στην συνέχεια την μετέφερε σε ερημική αγροτική τοποθεσία στο Καταράχι Ηλείας, προκειμένου να συνευρεθεί μαζί της. Σύμφωνα πάνα με την Αστυνομία, όταν η 11χρονη αντέδρασε στις προθέσεις του 37χρονου, ο τελευταίος, έχοντας ανθρωποκτόνο πρόθεση, την έριξε στο έδαφος και την έπληξε, με αντικείμενο, πολλές φορές, στην πλάτη, στα πλευρά και στο λαιμό της, με αποτέλεσμα τον θάνατο της ανήλικης.  Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος έσυρε για περίπου 45 μέτρων τη σορό της 11χρονης και στην συνέχεια την έκρυψε δίπλα σε αποστραγγιστικό αυλάκι, σκεπάζοντάς την με ξερά χόρτα. Η δικογραφία που έχει σχηματισθεί σε βάρος του 37χρονου περιλαμβάνει τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της απόπειρας βιασμού.

Παράλληλα, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα, παρενέβει στην υπόθεση βιασμού 14χρονης από τον 37χρονο δράστη της δολοφονίας της 11χρονης στην Ηλεία, ο οποίος τότε αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή παρά το γεγονός ότι είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 9 ετών .Ειδικότερα,το 2020 είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ζακύνθου για βιασμό 14χρονης. 

Η κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα και η δημοσιογράφος Βικτώρια Δαράτου, βρέθηκε στα δικαστήρια, όπου συνάντησε τον άλλο θείο της 11χρονης από την Ηλεία. Με δάκρυα στα μάτια και κρατώντας στα χέρια τη φωτογραφία της αδικοχαμένης ανιψιάς του ξέσπασε στον αέρα κατά του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου. «Έχω έρθει εδώ να αντικρίσω αυτόν τον άνθρωπο και να τον ρωτήσω εγώ ο ίδιος, επειδή είναι πρώτος μου ξάδερφος, γιατί το έκανε αυτό στην ανιψιά μου; Τι του έκανε το κοριτσάκι 11 χρονών; Ήταν ένα αγγελούδι, γιατί το βασάνισε τόσο σκληρά; Γιατί το τιμώρησε έτσι;», δηλώνει ο θείος της ανήλικης Βάσως.

«Όλοι όσοι έχουμε έρθει εδώ το μόνο που ζητάμε είναι δικαιοσύνη! Γιατί το έκανε αυτό στη Βάσω μας ο άνθρωπος που έχει κι αυτός παιδιά να μεγαλώσει;», τόνισε ο άντρας από την Ηλεία για το στυγερό έγκλημα.